Oamenii de știință au aflat la ce vârstă bărbații și femeile sunt mai atractivi ca potențiali parteneri

Sociologii de la Universitatea din Michigan au aflat la ce vârstă bărbații și femeile sunt mai atractivi pentru s*xul opus. Oamenii de știință au determinat acest lucru după numărul de mesaje pe care le-au primit în medie aproximativ 200.000 de utilizatori, incluși în eșantion.

Potrivit concluziilor oamenilor de știință, bărbații ating vârful popularității la aproximativ 50 de ani, iar fetele – la 18 ani, după care interesul este în declin.

Cercetătorii au observat că, atât bărbații, cât și femeile tind să reacționeze la pofilele unor oameni mai atrăgători, decât ei înșiși. De asemenea, s-a determinat că pentru femei sunt foarte importante studiile bărbatului: cu cât nivelul este mai mare, cu atât candidatul are șanse mai mari. Bărbații, dimpotrivă, se uită cu precauție la fetele cu studii postuniversitare.

Psihologul Michelle Drouen, care studiază relațiile și tehnologiile, a comentat studiul: “În viața reală, o femeie cu studii superioare, care va cita pasajul tău preferat din Kerouac, care vorbește mai multe limbi sau caută metode noi de tratare a bolilor – poate fi, indiscutabil, mai atractivă. Amintiți-vă pe Amal Clooney” – a adăugat psihologul.