Cu siguranță nu știai! Iată 10 CURIOZITĂȚI uimitoare despre sărut.

Iată 10 lucruri curioase pe care cu siguranță nu le știai despre sărut:

1. Majoritatea oamenilor își amintesc mai bine primul sărut decât prima noapte de amor

Cercetătorii britanici au realizat un sondaj despre cele mai vii amintiri ale vieții și primul sărut a fost cel pe care subiecții și l-au amintit cel mai mult.

2. Nimeni nu știe de ce facem asta

De ce sărutul este atât de popular și atât de plăcut? Conform unei teorii răspândite, astfel verificăm dacă o persoană sau alta ni se potrivește. Deci, dacă nu ți-a plăcut sărutul cu un tip, merită să te gândești la viitorul relației voastre. Poate că nu vă potriviți?

3. Sărutul poate salva vieți

Și nu este vorba doar de Frumoasa Adormită! Într-unul din studii, oamenii de știință britanici au descoperit că soții care își sărută nevestele înainte de a pleca la muncă, trăiesc mai mult, mai rar fac accidente de mașină și primesc salarii mai mari decât cei care nu o fac.

4. Nu toți oamenii se sărută

Imaginați-vă că există popoare și culturi în Asia, Africa și America de Sud, care pur și simplu nu se sărută. În unele state americane, sărutul în locurile publice este interzis de lege. Deci, înainte de a merge într-o excursie, citiți cu atenție ghidurile, pentru a nu ajunge la secția de poliție pentru un sărut inofensiv pe buze.

5. Unii oameni se tem de sărut până la moarte.

Philemophobia – este atunci când omul simte disconfort, stres sau chiar frica de sărut. Motivul acestei fobii poate fi teama de a-și pierde controlul. Sau pur și simplu nu-i place când cineva îi invadează spațiul personal.

6. Înainte de a se săruta, oamenii cel mai des înclină capul spre dreapta.

Oamenii de știință germani au descoperit că două persoane din trei, atunci când se sărută își înclină capul spre dreapta. Și asta nu are nimic de-a face dacă e stângaci sau dreptaci.

7. Cel mai lung sărut a durat…

58 ore: 35 minute: 58 secunde! Acest record a fost stabilit de un cuplu din Thailanda. Nu ne întrebați cum.

8. Fiecare dintre noi are neuroni care ne ajută să ne sărutăm în întuneric

Se pare că în cortexul cerebral există neuroni responsabili de senzațiile tactile, astfel încât să putem distinge fața altei persoane în întuneric. Astfel, copiii pot găsi fața și buzele părinților, chiar și după ce se stinge lumina în cameră.

9. Sărutul – o gimnastică excelentă pentru față

În sărut participă 146 de mușchi, 21 dintre care sunt mușchi faciali. Nu e de mirare că pentru un sărut care durează un minut puteți pierde până la 26 de calorii! Poate că acel cuplu din Thailanda a decis să piardă în greutate?

10. Totul e chimie!

Pulsul rapid, bătăile inimii, respirație întreruptă, excitare plăcută – acțiunea sărutului asupra organismului uman la nivel chimic, este comparat de oamenii de știință cu cafeina. De aceea, beți cât mai puțină cafea și sărutați-vă cât mai mult.