Bărbatul nu este un indicator al fericirii femeii, iar după 50 de ani cu atât mai mult….

Ana are 50 de ani și trei ani în urmă a divorțat. Nu trece nicio zi să nu-i mulțumească lui Dumnezeu că a scăpat de balastul ei în pantaloni. Când a divorțat, mulți îi spuneau că a înnebunit, că la bătrânețe va plânge fără bărbat. Dar s-a dovedit a fi altfel…

Soțul ei, toată viața a călcat-o pe nervi, locul de muncă îl schimba ca pe mănuși, bani în casă nu aducea, consuma alcool, și, uneori ridica mâna asupra ei. Fiica ei care deja este adultă și locuiește separat, încă atunci când era adolescentă îi spunea mamei să divorțeze. Însă Anei îi era milă de soțul ei și copilul era mic, de aceea trăgea de timp.

A suportat până când și-a căsătorit fiica și bărbatul ei a început să bea aproape în fiecare zi. Nu lucra și păzea mereu frigiderul, pe care Ana îl umplea cu regularitate. Ce-i drept, n-o înșela cu alte femei, dar o făcea cu știrile de la televizor.

Însă într-o zi răbdarea ei a crăpat și a depus actele de divorț. Toți prietenii, inclusiv fiica ei, care acum nu are nevoie de o mamă liberă, îi spuneau că va plânge fără bărbat. Dar asta nu a oprit-o, oricum plângea în fiecare zi – mai rău cu siguranță nu putea fi.

Și a devenit mai bine! Ce-i drept apartamentul nu l-au schimbat, a rămas această legumă în el, iar ea s-a mutat într-o garsonieră moștenită. Și spune că acum nu are timp să plângă pentru că e ocupată cu yoga, piscina, ieșirile cu prietenele.

Și a devenit mai înțeleaptă, este mândră de sine. Iată ce mi-a zis ieri: ”Astăzi bărbatul nu mai este un indicator al fericirii femeii, ci mai degrabă un indicator al problemelor și nenorocirilor. Ce proastă am fost că nu am făcut asta înainte.” Și nici alt bărbat nu are intenția să-și caute, e sigură că după 40 de ani nu mai există iubire, că bărbații au nevoie doar să-și găsească un loc cât mai cald.

Iar fostul ei soț încă mai stă întins pe canapea, mănâncă cine știe ce și se plânge tuturor că a fost părăsit.

Acum gândiți-vă, cine are nevoie mai mult de relații la bătrânețe și CUM ar trebui să se comporte bărbații …