Zâmbește! 7 Sfaturi care te vor ajuta să devii o persoană Optimistă!

Există zile când totul este împotriva ta. Și cum să-ți păstrezi calmul în această situație și să te bucuri de viață? Foarte simplu – citește sfaturile noastre, urmează-le și vei învăța să te bucuri de viață.

1. Înțelege că plângerile nu sunt o soluție

Primul pas este conștientizarea faptului că în cele mai multe cazuri, îți creezi singur probleme și te plângi, iar plângerile nu rezolvă nimic. Doar stai pe loc. Învață cum să-ți rezolvi singur problemele și nu doar să vorbești despre ele.

2. Păstrează-ți calmul și acționează

Doar cei slabi se plâng de probleme. De aceea, păstrează-ți calmul și când ai o altă criză de plictiseală nu-ți permite să verși negativitatea pe cei din jur și să te plângi. Dacă nu vei învăța să te distrezi singur(ă) – nimeni nu te va distra, acest truc funcționa când aveai 5 ani, la 15 deja nu mai funcționează. Ridică-te de pe canapea și acționează – fă ceea ce-ți doreai demult, dar amânai sau îți era teamă că nu vei reuși.

3. Nu te compara cu alții

99% dintre oameni au nu mai puține probleme decât tine, doar că ei pot crea iluzia unei vieți perfecte. Acest lucru îi deosebește pe cei optimiști – ei arată o imagine și luptă cu problemele, pesimiștii – luptă cu optimiștii și încearcă să-i tragă în jos. Tu cu siguranță nu ești așa, de aceea caută în viața ta motive de bucurie, nu-ți critica exteriorul, mai bine lucrează asupra neajunsurilor.

Și cel mai important – nu te compara cu alții, este destul de greu, însă comparațiile doar te vor forța să faci un pas înapoi, iar tu nu ai nevoie de asta.

4. Gândește pozitiv

Nu te-ai gândit niciodată de ce toate gândurile negative devin realitate? Se întâmplă pentru că gândurile noastre sunt materiale, ele ne provoacă la acțiuni. Prin urmare, încearcă să gândești pozitiv, să urmărești ce gânduri îți apar în minte în timpul zilei, și seara analizează-le, iar a doua zi nu mai repeta greșelile.

Optimiștii se deosebesc de pesimiști prin faptul că și ei vad lucrurile rele, însă încearcă să gândească pozitiv. Antrenează-te să faci același lucru, cu siguranță vei reuși.

5. În fiecare zi fă ceea ce-ți aduce fericire

Citește, desenează, ascultă muzică, gătește – găsește-ți un hobby care te va ajuta să te relaxezi. De asemenea, poți face sport – el ameliorează negativitatea, te disciplinează și te ajută să-ți faci ordine în gânduri.

6. Găsește-ți un prieten optimist

Poate că nici nu ești pesimist, poate că ai mult optimism în tine, însă… mediul tău te afectează negativ! Este posibil să comunici cu oamenii plângăcioși și leneși și îți dezvolți treptat obiceiurile lor. Sau prietenii tăi îți spun că nu vei reuși, te forțează să te ascunzi într-o cochilie imaginară, astfel încât ei să se simtă încrezători. Îndepărtează-te de astfel de prieteni, găsește-ți un prieten optimist care te va susține în momentele dificile.

7. Zâmbește

Zâmbetul creează o atmosferă specială în jurul tău: oamenii de pe stradă încearcă să-ți zâmbească înapoi, te umpli de dispoziție și senzații bune, iar creierul tău astfel se setează pe lucrurile pozitive. Conștiința noastră înțelege că dacă zâmbești, înseamnă că ești fericit, deci, dacă o faci mai des, în curând zâmbetul devine atributul tău permanent.

Încearcă să respecți aceste reguli, iar viața ta în curând se va schimba în bine, vei obține noi calități utile și vei privi lumea cu alți ochi.