Doar satisfacerea acestor 5 nevoi de bază pot aduce fericirea în relația voastră. Nu uitați de ele!

Psihologul american Willard Harley a studiat mai mult de 20 de ani problemele din cuplu și păstrarea fidelității conjugale. Cercetând mai mult de șapte mii de cupluri, el a dezvăluit secretul unei relații fericite, care se bazează pe satisfacerea celor 5 nevoi de bază. Principiul descoperirii sale a fost că nevoile bărbaților și femeilor sunt diferite, însă sunt legate una de alta. Asta înseamnă că nesatisfacerea unei nevoi a femeii duce automat la nesatisfacerea altei nevoi a bărbatului și invers. Care sunt dorințele partenerului de care nu trebuie să uiți pentru a păstra dragostea mulți ani? Citește mai jos.

1. Nevoia de atractivitate – nevoia de onestitate

Pentru femeie încrederea este la fel de importantă precum este necesitatea bărbatului să-și vadă femeia atractivă s*xual. Doamnele nu ar trebui să-și facă iluzii că bărbații ”corecți” apreciază doar caracterul, inteligența sau abilitățile culinare. În realitate, fiecare bărbat tinde să obțină cea mai frumoasă femeie, care va fi dovada statutului său. Și cu cât femeia se va îngriji mai bine, cu atât bărbatul va fi mai mulțumit. În mod similar, femeile pun pe primul loc deschiderea și onestitatea. Iubirea pentru ele este imposibilă fără încredere, mai ales în lucruri mici.

2. Nevoia de comunicare – nevoia de odihnă împreună

După cum s-a dovedit, femeia apreciază în primul rând atenția soțului față de problemele și visurile ei, interesul pentru lumea ei interioară. În timp ce bărbatului îi place când femeia participă cu plăcere la proiectele și începuturile lui. Se pare că lucrurile ar fi minunate în familie dacă bărbatul ar vorbi mai mult cu iubita lui, iar femeia ar susține hobby-urile partenerului său!

3. Nevoia de tandrețe – nevoia de intimitate

Este o nebunie să aștepți de la soția ta creativitate în pat, dacă nu-i satisfaci nevoia de grijă, mângâiere și sărutări. Și invers – nu poți aștepta de la bărbat să manifeste iubire, dacă îl refuzi permanent. Pentru a păstra o atmosferă senzuală în casă, este important ca fiecare să-și amintească obligațiile sale: bărbatul să nu uite să-și bucure iubita cu mesaje drăguțe, cadouri fără motiv, masaj, ajutor; iar femeia să-și arate imaginația în pat, fără niciun motiv să inițieze mângâieri s*xuale, să nu-i fie teamă să experimenteze.

4. Nevoia de confort în casă – nevoia de securitate financiară

Femeia vrea alături de ea un partener care îi poate oferi o viață stabilă și confortabilă, în timp ce bărbatul caută o muză care îi va umple casa de căldură, ordine și miros de mâncare delicioasă. Nu este vorba de mercantilism, ci de necesitatea într-o viață îndestulată și de încredere pentru ambii, din care, în multe privințe, rezultă și fericirea personală. Bineînțeles, banii trebuie să fie suficienți pentru nevoile de bază ale familiei, astfel încât partenera să poată avea încredere în viitor, să-și permită să se relaxeze. În timp ce bărbatul nu așteaptă de la femeia sa deservire absolută, el doar vrea confort, vrea ca ea să-și asume treburile casnice și să-i ofere o cină caldă.

5. Nevoia de recunoaștere – nevoia unei familii

Femeia are nevoie de bărbatul pentru care familia va fi pe primul loc, care va deveni un tată ideal și un soț atent. În mod similar, bărbatul are nevoie de femeia care îl va inspira și motiva, care va aprecia pozitiv contribuția în viitorul lor comun, care îi va admira realizările și talentele în prezența prietenilor comuni. Cu cât bărbatul este concentrat mai mult pe familie, cu atât legătura este mai puternică, pentru că un astfel de partener neapărat va deveni un exemplu pentru toți. O soție inteligentă știe acest lucru, ea nu uită să-i admire părțile puternice, motivându-și soțul să fie mai bun și să iubească mai puternic.