7 LECȚII pe care trebuie să le înveți, dacă îți dorești o viață fericită și împlinită!

Ați auzit expresia: “Dacă Dumnezeu vrea să ne spună ceva – ne spune întotdeauna. Prin alți oameni, prin texte, prin semnele pe care ni le trimite”? Acesta este exact acel semn, este răspunsul la întrebările, cererile și preocupările tale.

Pentru a trăi o viață fericită și împlinită, va trebui să înveți multe lecții. Și nu doar să le citești, ci să le înveți pe de rost, să le absorbi, să le treci prin tine ca să nu le uiți niciodată. Ești gata? Mult noroc.

Lecția 1. Întotdeauna vei face parte din ecuația vieții

Nu ești o victimă a circumstanțelor, ești scriitorul acestei părți a vieții. Și ea nu ți-a ieșit foarte bine. Însă stă în puterea ta să schimbi totul. Totul în viața noastră, cu excepția morții, poate fi schimbat. Cel mai important lucru ar fi să accepți și să înveți această lecție: Viața ta, așa cum este ea, o creezi tu singur.

Trăiești cu demnitate sau într-o ”groapă”? Toată viața te plângi pe toți și pe toate sau depui eforturi, recunoști sincer că ești vinovat de toate greșelile și îți schimbi viața în bine? Tu decizi!

Lecția 2. Îți poți permite să devii cel care-ți dorești.

Îți poți permite dă devii omul care îți dorești dacă vei munci din greu pentru visul tău. Strângând din dinți. Până la lacrimi și durere. Până la eșecuri, căderi și trădări. Ridicându-te iar și iar, să mergi spre obiectivul tău. Să te târăști, dacă te-au lovit atât de tare încât nu te poți ridica. Doar atunci vei avea succes.

Lecția 3. Tu ești creatorul propriei realități

Oamenii îți vor da sfaturi. Însă tu nu asculta pe nimeni (rude, prieteni, colegi, etc.) pe nimeni. Tu ai un scop – mergi spre el. Iar pe cei care îți dau sfaturi întreabă-i, de ce ei n-au făcut nimic din ceea ce te sfătuiesc? De ce nu-și schimbă viața, dar sunt de acord cu această muncă de doi bani /cu acest soț alcoolic / cu lipsa completă de perspective?

Lecția 4. Uită de frică

Da, va fi foarte dificil. Va fi înfricoșător. Pentru că începi o pagină nouă în viața ta. Pentru că toată lumea va striga: ”Oprește-te, nebunule, ce faci!” Fii sincer cu tine. Acest lucru te ajută să depășești orice frică impusă din afară. Dacă ai decis să faci – atunci fă. Și uită de teama de eșec, de faptul că nu vei reuși, de cât efort te poate costa. Pur și simplu uită.

Lecția 5. Pregătește-te să înveți mult

Pentru a realiza ceva, trebuie să te perfecționezi. Să studiezi permanent.

Visezi să călătorești? Începe chiar de azi să înveți limbi străine. Cel puțin cinci cuvinte pe zi. Vrei să devii președinte? Începe să citești literatură de specialitate despre sistemul de partide, despre economie, învață legile, mergi la cursuri de oratorie, găsește partidul care te interesează și să devino un membru activ.

Lecția 6. Luptă cu dușmanul tău principal

Știi cine este dușmanul tău principal? Tu însuți! Vocea ta interioară care îți șoptește: De ce ai nevoie de asta? Ai obosit atât de mult azi, lasă o parte din treburi pe mâine. Ai dispoziție proastă, capul ți-e plin de probleme, mai bine privește televizorul, ai meritat jumătate de oră de odihnă. Aici spune-ți STOP. În tine acum vorbește lenea. Nu uita că dacă nu vei face nimic pentru atingerea obiectivului tău sau vei face puțin – nimeni nu o va face în locul tău. Rezultatul depinde numai de hotărârea ta de a merge mai departe. Și uită ce vârstă ai, uită de poziția socială, nivelul venitului și alte lucruri lipsite de importanță.

7. Laudă-te chiar și pentru cele mai nesemnificative rezultate

Este necesar să faci asta. Chiar dacă azi ai dedicat doar cinci minute pentru visul tău, chiar dacă ai învățat doar un cuvânt, oricum laudă-te. Cei care te critică și-ți dau sfaturi ce trebuie să faci sunt mulți. Iar cei care se bucură sincer de succesele tale sunt fie foarte puțini, fie nimeni. De aceea, nu te rușina, laudă-te.