9 motive pentru care cei mai fericiți oameni sunt cei care pleacă la timp

Asta nu înseamnă să pleci, pentru că este dificil. Înseamnă să te îndepărtezi de ceea ce-ți distruge viața. De ceea ce te împiedică să fii cu adevărat fericit.

Uneori să pleci – este cel mai corect lucru, iar uneori, este singurul lucru pe care îl poți face.

1. Pleacă de la locul de muncă pe care îl urăști

Sau de la locul de muncă unde lucrezi mulți ani și nu vezi progrese sau evaluări adecvate. Este mai ușor decât crezi – să găsești ceea ce-ți place, să începi o nouă carieră sau să găsești pe cineva care crede în talentul tău și este gata să-ți ofere o șansă.

2. Pleacă din orașul căruia nu-i mai aparții

Unde nimic nu se schimbă, unde știi deja fiecare colțișor, unde toți știu cine ești. Orașul care te-a frânt de prea multe ori. Lasă-l pentru a începe totul din nou într-un nou oraș, lasă amintirile dureroase și încearcă să te deschizi din nou.

3. Îndepărtează-te de relațiile distructive

Pleacă din relațiile toxice, cele care te fac nefericit, cele pe care nu știi cum să le numești. Oferă-ți timp să treci peste despărțire, plângi, dar pleacă, pune punct, pentru că fără ele cu siguranță va fi mai bine.

4. Pleacă de la prietenii care te umilesc

Cei care își permit glume neplăcute la adresa ta, care încearcă să crească din contul tău, care nu-ți fac viața mai bună, care scot în evidență defectele tale. Aruncă această povară de pe tine.

5. Încetează să găsești scuze pentru viața ta mediocră

Încetează să crezi că circumstanțele sunt mai puternice decât noi. Credem că ne facem o favoare, forțându-ne să ne mulțumim cu ceea ce avem sau acceptăm viața de care nu suntem mulțumiți. Însă cele mai bune lucruri vin atunci când ne asumăm riscuri, când încercăm mai mult, când încetăm să ne justificăm viața mediocră.

6. Încetează să spui „DA”  când îți dorești să spui „NU”

Încetează sa-ți pui sănătatea și bunăstarea în pericol, pentru că nu vrei să-i superi pe ceilalți. Încetează sa simți că trebuie să fii prezent oriunde ai fost invitat. Încetează sa cedezi presiunii. Spune ”Nu” cât mai des și vei vedea cum viața ta se va schimba în bine.

7. Încetează să-ți faci griji pentru ce vor crede alții

Încetează să trăiești cu aprobarea cuiva. Încetează să te gândești la ceea ce au spus, încetează să crezi că ei te cunosc mai bine decât te cunoști tu.

8. Uită trecutul

Nu mai trăiești în trecut și el nu ar trebui să te urmărească de fiecare dată când încerci să te miști mai departe. Lasă greșelile, eșecurile, acel trecut care deja nu te mai caracterizează.

9. Încetează să te minți

În adâncul sufletului știi de unde trebuie să pleci. Inima ta știe cum să facă asta corect. Mintea ta știe că vei fi bine dacă pleci. Deci, ajunge să-ți spui că nu poți pleca. În realitate asta poate fi salvarea ta.