Ai fost respinsă de cineva? Iată 8 sfaturi care te vor ajuta să faci față refuzului!

Orice tip de respingere, fie că se referă la relațiile de iubire, carieră sau prieteni – nu este ceva care ar trebui să-ți influențeze gradul de fericire.

Suferința cauzată de refuz provine din gândurile excesive despre “pierderea” pentru care suferi. Realitatea vieții este că refuzul face parte din ea – vor exista momente când nu vei fi acceptat la un job sau ideile tale despre schimbare vor fi respinse. Mai sănătos ar fi să accepți că respingerea este o parte a vieții și să recunoști că ceea ce contează cu adevărat – este să găsești o modalitate de a te recupera după refuz și a încerca din nou.

Iată 8 sfaturi care te vor ajuta să faci față refuzului:

1. Chiar dacă ai fost refuzat și ai încercat din nou, trebuie să fii conștient de faptul că poți fi refuzat din nou. Viața este nedreaptă, însă acestea nu sunt circumstanțe care îți pot aduce adevărata fericire

2. Plângi – pentru că lacrimile sunt leacul pentru orice durere. Vei plânge și te vei simți mai bine.

3. Dacă cineva ți-a spus că nu te iubește, asta nu înseamnă că ar trebui să te simți rău. Pur și simplu, înseamnă că acest om nu se simte atras de tine. Și nu poți schimba acest lucru. Trebuie să știi că dacă ai fost refuzat(ă) în dragoste, mai ai o șansă să-ți găsești jumătatea.

4. În majoritatea cazurilor, succesul și recunoașterea sunt rezultatul unei munci grele. Și uneori nu suntem suficient de pregătiți să recunoaștem că avem încă multe de făcut, înainte de a deveni atât de impecabili, cum ar trebui să fim. Manifestă entuziasm cu privire la șansele tale, dar fii conștient(ă) de faptul că ai nevoie de pregătire și experiență. Forțeză-te să faci asta și să nu te întristezi din cauza refuzului.

5. Dacă nu a funcționat ceva sau dacă ai fost refuzat din nou, așa trebuie să fie. Înseamnă că e sortit să se întâmple, iar asta întotdeauna va fi cea mai bună opțiune.

6. Nu te judeca niciodată după opiniile altora despre tine. Suntem cu toții diferiți și avem ceva unic pe care îl putem oferi.

7. Găsește o cale de relaxare după refuz. Unii oameni apelează la credință, alții fac o baie fierbinte și meditează. Găsește o cale de a-ți purifica mintea, de a scăpa de sentimente rele și a-ți restabili echilibrul.

8. Solicită ajutor profesional dacă te simți deprimat(ă) după refuz. Alcoolul sau drogurile nu vor ajuta.