Aceste 7 gânduri te vor Ajuta să scapi de Gelozie

Gelozia este un sentiment distructiv care trebuie luat sub control. Iată 7 gânduri care te vor ajuta să faci față geloziei:

1.Atracția față de alți oameni este ceva normal

Gelozia provoacă adesea convingerea că partenerii noștri ar trebui să fie atrași doar de noi. Toate celelalte femei devin în mod automat urâte și chiar provoacă dezgust. Este o așteptare absurdă și niciunul dintre noi nu-i poate corespunde.

2. Bărbații și femeile chiar pot fi prieteni

Și cu toate astea să nu se culce împreună. Nu toate relațiile dintre bărbat și femeie înseamnă atracție s*xuală. Dacă te deranjează o astfel de prietenie, trebuie să discuți cu partenerul tău despre asta, dar nu încerca să-l izolezi de societatea femeilor.

3. Urmărirea  – aduce doar sentimente dureroase

Când partenerul tău lasă telefonul sau laptopul nesupravegheat, nu ceda dorinței de a-i citi mesajele. Nu permite acestei idei să-ți acapareze mintea. Pe lângă faptul că aceasta este o invazie în viața personală, există probabilitatea să găsești ceva ce n-o să-ți placă. Oricine suferă de spionaj știe că, chiar dacă nu găsești nimic, continui să cauți până când găsești semne de trădare. Acest comportament dăunează sănătății tale mintale și relației.

4. Dacă va dori să te înșele, oricum va face asta

În caz de gelozie, este mai bine să fii fatalist. Măsurile preventive aici nu funcționează: el este un om matur și înțelege perfect cum să te înșele, dacă va fi necesar. Comportamentul gelos nu numai că deteriorează relația, dar nu te ajută să te protejezi de trădare.

5. Gelozia – este un semn al neîncrederii în sine

Mai întâi, caută motivele în tine, nu în comportamentul partenerului. De ce crezi că are nevoie de altcineva? De ce te îndoiești de relația voastră? Concentrează-te pe sentimentele tale, nu pe acuzațiile împotriva lui. Dacă numești gelozia o trăsătură de caracter, atunci trebuie să lucrezi la stima de sine.

6. Să vorbești despre gelozie este ceva normal

E rău să fii gelos, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți ascunzi sentimentele. Este important să-ți împărtășești gândurile și preocupările, în special atunci când comportamentul bărbatului îți afectează negativ stima de sine. Să împărtășești ceea ce simți – nu înseamnă să-l învinuiești. Vorbește despre tine și despre emoțiile tale.

7. Oricine poate simți gelozie, dar în cele din urmă ea este inutilă

Nu este important motivul pentru care ești gelos(ă), ci modul în care reacționezi la asta. Hrănești emoțiile negative și cauți mai multe motive de îngrijorare sau încerci să fii rațional(ă), să găsești rădăcina problemei și să o rezolvați? Învață să controlezi gelozia, nu să i te supui.