Top 8 cuvinte care resping cel mai mult interlocutorul. Renunță la ele!

OK

Dacă într-un text scris cumva se potrivește, în special dacă e un răspuns laconic și o confirmare, atunci în vorbirea orală – din păcate, nu. Potrivit psihologilor, în discursul oral acest cuvânt este folosit de cei care se tem să facă afirmații specifice și încearcă să evite o conversație neplăcută pentru ei.

Probabil că

Sau “poate fi”. Demonstrează lipsa de încredere în sine și lipsa dorinței de fi responsabil pentru cuvintele sale. De parcă ar spune: “Nu am afirmat nimic în mod specific, ci doar am presupus.” Este mai bine să renunțați la acest cuvânt și să vă asumați vorbele și faptele.

Extraordinar

Umplerea emoțională a conversației – este o glumă importantă. Dar și bogăția vorbirii – de asemenea. Cuvântul “extraordinar” are o mulțime de sinonime, doar că, din anumite motive, ele întotdeauna sunt uitate.

Hmm…

Pe de o parte, câștigi timp. Pe de altă parte, acesta este un mod pasiv, spre deosebire de activul “Un moment, lasă-mă să-mi adun gândurile”. Fiți de acord, aceste două fraze produc o impresie diametral opusă.

Ca (o comparație)

Pe de o parte, de ce nu – vă permite să descrieți mai exact situația. Pe de altă parte, comparațiile pot fi inadecvate și neclare. Deci, este mai bine să scăpați de acest truc stilistic. Deși da, nu este atât de simplu.

De fapt

Este folosit pentru pentru a crea o impresie de competență falsă. De parcă ar spune: “Numai eu știu cum a fost.” Iar cu aceste cuvinte deseori se maschează cea mai banală minciună, considerând că asta îi conferă mai multă credibilitate. De fapt – nu este așa.

Sper

Situația se aseamănă cu cea a cuvântului “probabil”, cu excepția faptului că aici colorarea este mai optimistă. Dar este aceeași nesiguranță. Sper că veți reuși să scăpați de acest cuvânt – fără el, discursul va produce în mod clar o impresie mai plăcută.

Îmi pare rău

Politețea – este minunată. Dar numai până în momentul în care se transformă într-o “lingușire” nepotrivită. Oamenii care spun deseori acest cuvânt par a fi persoane nesigure, care se tem să facă ceva greșit, cerându-și scuze în prealabil.