Iubirea de sine: Aceste 15 semne indică faptul că te iubești suficient!

Deseori puteți auzi frazele: „Iubește-te și viața îți va răspunde la fel.“, „Dacă nu te iubești, nimeni nu te va iubi“, „Iubirea pentru alții începe cu iubirea de sine“.

Dar ce înseamnă să te iubești? Cum se manifestă această iubire în viața de zi cu zi? Ce trebuie să faci mai exact pentru a te iubi?

Deci, omul care se iubește:

1.Este capabil să stabilească granițe personale și să le apere

Manifestarea iubirii de sine înseamnă să-ți conștientizezi granițele, pe care alți oameni nu ar trebui să le depășească. Omul care se iubește nu va permite să se întâmple asta și nici el nu va încălca granițele altora.

2. Își declară cu îndrăzneală drepturile 

Când omul se iubește, el declară direct ce are nevoie. Știe că merită ceea ce cere. Pentru el nu e dificil să ceară ajutorul cuiva. Pentru că nu este atașat de rezultat, nu se teme de refuz.

3. Își tratează cu grijă corpul.

Omul care se iubește are grijă de corpul său, alege cele mai bune produse, cea mai bună mâncare. Solicită ajutor medical la timp. Nu se torturează cu diete istovitoare, nu consumă medicamente necontrolat. Alege ceea ce are nevoie corpul său și doar îi aduce beneficii. Cu bucurie și demnitate acceptă grija altora.

4. Își respectă opiniile și are încredere în sine

Când omul se iubește – are încredere în sine și în alegerile sale. Acceptă sfaturi de la alte persoane, numai dacă acestea rezonează și coincid cu scopul lui. Își ascultă nevoile. Nu pune opinia cuiva, mai presus decât dorințele sale adevărate.

5. Se pune pe primul loc

A te iubi – înseamnă să te pui înaintea altora. Să ai grijă în primul rând de tine, iar apoi fiind plin în interior să emani iubire pentru alții, să ai grijă din exces.

6. Nu face ceva în detrimentul său, nu se sacrifică pentru a fi aprobat de cineva

Omul care se iubește – este plin cu iubire în interior, de aceea nu are nevoie de confirmare din exterior. El nu se va sacrifica pe sine, nu va face nimic în detrimentul său pentru a primi laudă, aprobare.

7. Nu depinde de opinia străină

Omul care se iubește – nu are nevoie de aprobarea cuiva. Se acceptă complet, își întruchipează cu îndrăzneală ideile, fără să se uite la opinia cuiva. Dacă are nevoie de sfatul unui prieten, îl întreabă, însă decizia o va lua pe baza motivelor interne. Nu poate fi oprit de judecata cuiva. Ia decizii doar ascultându-și inima.

8. Își permite să obțină plăcere

Când omul se iubește – își permite să se bucure, să obțină plăcere în multe feluri. Nu are niciun sentiment de rușine pentru asta. Obținerea plăcerii generează bucurie, mărește vitalitatea, deschide oportunități și idei noi. Fără acest lucru nu există dezvoltare, evoluție, nici viața nu are sens.

9. Își menține resursele

Omul care se iubește – își cunoaște capacitățile reale și se asigură ca resursele sale interioare să nu se epuizeze. Își întrerupe activitatea, oferindu-și timp pentru odihnă, atât cât are nevoie. Este capabil să se umple de energie, își folosește rezerva de aur pentru a-și restabili forțele.

10. Alege pentru sine tot ce e mai bun

Omul care se iubește – își va cumpăra cele mai bune produse, servicii, îmbrăcăminte pe care și le poate permite. Dacă nu are un venit prea mare, atunci își stabilește un nivel sub care nu coboară.

11. Se înconjoară de oameni plăcuți și lucruri frumoase

Omul care se iubește – creează în jurul său o atmosferă în care se simte confortabil, atât fizic, cât și psihologic. El tinde să înfrumusețeze locul în care trăiește, muncește sau își petrece cea mai mare parte a timpului. Va exclude din viața sa persoanele toxice care îi afectează negativ starea interioară (plângeri, bârfe, discuții despre știri, politică).

12. Își respectă timpul

Omul care se iubește – își respectă timpul. Prețuiește fiecare clipă. De aceea nu va pierde nici un minut pentru ceva inutil, ci se va ocupa de propria dezvoltare sau sănătate.

13. Niciodată nu se învinuiește pentru greșeli

Omul care se iubește nu se va învinui pentru eșecuri și greșeli. Greșelile sunt o experiență. Când un om se iubește, el se acceptă nu numai atunci când are succes, ci și atunci când se poticnește.

14. Își cunoaște virtuțile și știe să le evidențieze

Când omul se iubește, el se concentrează pe calități, nu pe defecte. El știe că se descurcă bine, își notează fiecare lucru mic, fiecare realizare mică. Este mândru de realizările sale și nu evită să se laude.

15. Este sincer cu sine și cu ceilalți

Omul care se iubește, evaluază circumstanțele adecvat. El nu creează situații în care se minte singur sau alții îl mint. Alege adevărul amar în loc de minciuna dulce, petru că înțelege că minciuna te îndepărtează de adevăratul scop al sufletului.