Cum puteți face relația voastră mai puternică? Țineți cont de aceste 7 Secrete!

Relațiile puternice sunt construite de doi oameni care se iubesc și se respectă reciproc. Relația poate fi consolidată numai atunci când fiecare partener are grijă să aducă în ea cea mai mare contribuție, ajutându-și astfel partenerul să devină și mai bun.

Descoperiți 7 secrete simple care vă vor ajuta să consolidați relația voastră:

1.Comunicați

Trebuie să comunicați întotdeauna, indiferent dacă vreți să împărtășiți gândurile sau dacă vă deranjează o problemă în relație. Vorbiți imediat, fiți sinceri. Cu cine mai poți fi atât de deschis, dacă nu cu cel pe care-l iubești? Dar nu uitați să treceți emoțiile negative prin sita iubirii.

2. Ascultați-vă reciproc

Poți asculta și poți auzi – sunt două lucruri diferite. Încercați să înțelegeți sentimentele partenerului. Învățați să fiți atenți, să puneți întrebări despre toate detaliile care vă pot ajuta să aflați cât mai multe despre acea situație sau despre preocupările pe care ți le împărtășește partenerul.

3. Evaluați starea relației

Încercați să protejați relația înainte de a exista un pericol real al stabilității ei. Vorbiți despre cum vedeți relația, ce lipsește, dacă fiecare găsește în ea ceea ce așteaptă și împreună căutați modalități de a întruchipa ceea ce vrea fiecare dintre voi în această relație. Mai bine să fie o construcție comună, decât o restaurare.

4. Preveniți conflictele înainte ca acestea să apară

Există multe modalități de a rezolva conflictele, dar mai bine ar fi să le preveniți. De fapt, conflictele sunt o componentă esențială a relației – pentru că sunteți doi oameni diferiți! Însă modul în care le soluționați pot spune multe despre maturitatea iubirii dintre voi. Nu vă grăbiți să vărsați peste omul iubit toată nemulțumirea. Învățați să vorbiți despre experiențele voastre negative, la fel, cu dragoste. Și nu mergeți niciodată la culcare fără să soluționați problema dintre voi.

5. Încercați să  aveți o viață echilibrată

Când începeți relația, aveți dorința să petreceți tot timpul cu persoana iubită. Nu uitați să păstrați echilibrul în relațiile cu prietenii, familia și oamenii din jur. Dacă viața voastră își pierde echilibrul, de vină poate fi și persoana apropiată (partenerul). Menținerea unor relații sănătoase cu ceilalți face relația cu partenerul mai puternică.

6. Acceptați schimbările. 

Fiți deschiși la schimbare, căutați modalități cum vă puteți schimba împreună. Tindeți spre mai mult în sentimentele voastre, faceți în fiecare zi ceea ce le va face și mai puternice. Sprijiniți interesele partenerului și găsiți noi activități. Chiar dacă viața de zi cu zi se transforme în rutină, introduceți ceva nou în relația voastră, mergeți la întâlniri sau la picnic, scrieți-vă bilețele unul altuia etc.

7. Diferențele dintre voi pot consolida relația

Sunteți atât de apropiați, dar și atât de diferiți. Fiecare dintre voi este unic, dar deja nu puteți trăi unul fără altul, aceste diferențe doar înfrumusețează relația. Nu priviți diferențele ca pe o problemă, ci ca o șansă de a fi cu cel care te poate scoate din zona de confort. Admirați această diferență și gândiți-vă cum vă poate ajuta să depășiți diferite dificultăți ale vieții.