9 motive pentru care oamenii nu te iubesc

Dacă faci tot ce depinde de tine, iar oamenii nu te acceptă, nu înseamnă că problema e la tine. Dar dacă majoritatea oamenilor nu vor să comunice, merită să te gândești de ce se întâmplă acest lucru. Ce nu le place în comportamentul tău?

Iată 10 motive pentru care oamenii nu te iubesc:

1.Nu te poți opri la timp.

Există unii oameni care îi irită pe ceilalți, atunci când încearcă să fie amuzanți. Oamenilor nu le place când mergi prea departe cu glumele și faptele tale, mulți dintre ei pur și simplu pleacă atunci când obosesc de tine. Trebuie să știi când să te oprești la timp.

2. Ești negativ când cineva te întreabă: ”Ce mai faci?”

Dacă răspunsul e pozitiv oamenilor le place. Însă dacă doar te plângi de viața grea, oamenii te vor evita. Atunci când ți se pune această întrebare e mai bine să răspunzi: ”Bine”. Fiecare dintre noi are probleme și dificultăți, dar nu trebuie să vorbești despre ele. Adevărul e că oamenii nu vor plânge și nici nu vor suferi din cauza problemelor tale.

3. Pari a fi un om inaccesibil

Aspectul tău sever, încărcat sau privirea concentrată, sumbră poate spune că ești o persoană închisă. Încearcă să ai dispoziție bună și fă astfel încât acest lucru să se vadă pe față. Ochii plini de interes și zâmbitori, un zâmbet ușor – astea sunt suficiente.

4. Întotdeauna te justifici

Ca și în cazul răspunsului la întrebarea “Ce mai faci?”, oamenilor nu le place atunci când te justifici. Chiar dacă este vina ta, vei fi respectat pentru sinceritate și onestitate. Dacă crezi că justificându-te vei obține ceva – te înșeli, fii mai înțelept! Oamenii nu vor putea avea încredere în tine, vei observa cum se îndepărtează din viața ta.

5. Gândești negativ despre toți și despre toate

Dacă vorbești cu cineva și îți exprimi doar negativitatea, distrugi bucuria, speranța și fericirea. Cui îi place asta? Spuneam mai sus că există oameni agasanți, obsesivi. Asta nu înseamnă că trebuie să fii un adversar, o persoană negativă. Scapă de acest lucru și vei deveni mai eficient, oamenii vor dori să fie cu tine.

6. Vorbești prea mult

Dacă vorbești fără întrerupere și doar respiri între subiecte, oamenii nu te vor iubi. Oamenii pot fi amabili, pot da din cap sau se pot sătura de asta și te vor evita. De asemenea, poți vorbi despre lucruri care nu-i sunt intresante interlocutorului. A asculta interlocutorul rămâne cea mai importantă regulă de comunicare.

7. Viața ta este o dramă

Oare întotdeauna se întâmplă o dramă în viața ta? Oare haosul stă mereu în calea ta sau confunzi ceva? Poți atrage atenția și poți fi în centrul atenției doar pentru o vreme. Chiar vei primi și un pic de simpatie, dar oamenii vor observa dacă se repetă prea des.

Să joci teatru – e fatal pentru relație, pentru orice relație. Nimeni nu iubește dramele. Încearcă să nu te aventurezi cu dramatizarea evenimentelor

8. Ești cel mai bun

Cât de ciudat nu ar fi, însă și asta este o problemă. Nu este deloc impresionant când încerci să-i furi gloria cuiva. Dimpotrivă, arată cât ești de egoist și nu-i poți asculta pe alții. E bine să concurezi, dar să fiu mereu mai presus decât ceilalți, este împotriva regulilor. Acești oamenii rămân singuri cu ego-ul lor.

9. Ești centrul universului

Ai cap. Ai păr. Ai stil. Ai siluetă. Mai ai și cel mai bun aer pe care îl respiri. Poate că în școală puteai să-i surprinzi pe alții cu astfel de chestii, însă acum e viața reală. Aroganța ta respinge oamenii. Egocentrismul și iubirea de sine nu-ți vor aduce respect.