Mulți oameni SUFERĂ în relații pentru că NU înțeleg acest ADEVĂR simplu…

ALȚI OAMENI NU NE APARȚIN. ȘI NU PUTEM CONTROLA DRAGOSTEA CUIVA.

Avem tendința să ne atașăm de oameni. Pe de o parte, relațiile fac parte din ceea ce face viața atât de minunată. Iar, pe de altă parte, îi omorâm, îi distrugem înainte ca ei să reușească să se deschidă complet.

Îl găsim pe cel pe care-l iubim și încercăm să-l ”lipim” de noi. Vrem să-l limităm, să-l ținem, să-l strângem în brațe, să-l controlăm. Vrem să punem asupra altor oameni nevoile, dorințele și dependențele noastre și vrem să fim “împreună” pentru ca totul să fie bine.

Însă trebuie să înțelegem că cel pe care încercăm să-l ”lipim” de noi este om care își trăiește propria experiență, separată de a noastră.

Viața îi aparține lui, nu nouă. El poate alege să o petreacă alături de noi – făcând un jurământ în fața rudelor, însă nu garantează că într-o zi căile voastre nu se vor separa. Și dacă se întâmplă acest lucru, atunci să știi că nu e sfârșitul lumii, ci o situație de viață perfect normală.

Dorințele noastre nu determină dorințele partenerului.

Viața în continuare îi aparține lui, nu nouă.

Avem dreptul să ne simțim dezamăgiți. Uciși de durere. Devastați. Supărați.  Orice ar fi – ne este permis să simțim tot ce ne dorim. Precum și altor oameni.

Ei își trăiesc viața lor, având propria idee despre fericire. Și nimeni nu are dreptul să ceară de alt om ceva ce el nu vrea să ofere sau e contrar dorințelor lui de viață.

Nu ați încheiat un contract. Nu trebuie să dai vine pe el dacă lucrurile nu merg. În cele din urmă, promisiunile sunt construcții sociale, iar experiența umană nu poate fi supusă discuției. Ne asumăm responsabilitatea pentru că am ales să facem acest lucru, însă în orice moment putem renunța în favoarea altei alegeri.

Aproape totul în viața noastră este temporar. Singurul lucru pe care îl putem controla este propria bunăstare emoțională. Și cel mai bun dar pe care îl putem oferi omului, dacă îl iubim cu adevărat – este spațiul și posibilitatea de a se controla.

Iubiți fiecare clipă, de parcă ar fi ultma.

Priviți fiecare clipă ca fiind o comoară. Dacă omul este alături de tine sau are un inel pe deget, nu înseamnă că ai tot dreptul asupra lui.

Iubește-l de parcă ar fi o persoanalitate inteligentă, independentă, unică, care merge pe drumul său și face alegeri conștiente în fiecare zi.

Alegeți-vă reciproc în fiecare minut.