7 motive pentru care unele femei sunt atrase de bărbați care le provoacă suferință

Unele femei sunt atrase de bărbați care le provoacă suferință. Experiența tristă nu le învață nimic și ele cad din nou în aceleași capcane. Și nu este vorba de karma rea sau destin, ci de relația pe care au avut-o în copilărie cu unii adulți importanți, în special cu mama.

Iată motivele posibile care pot duce femeile în brațele celor care le fac să sufere.

1. Femeia se orientează pe ceea ce este obișnuit.

Inconștient, toți suntem atrași de ceea ce cunoaștem: suntem atrași de oameni, situații și relații care ne reamintesc cea mai timpurie experiență de viață. După cum arată cercetările, stabilim legături și începem relații cu cei care ne amintesc de părinți.

Dacă părinții te-au iubit și te-au protejat, te-au făcut să simți că lumea este un loc sigur, că poți avea încredere în oameni, atunci, cel mai probabil, îți vei alege un partener minunat, care îți va confirma această senzație. Dacă fetița nu a avut parte de iubire, ea va căuta o zonă de confort în care nu există confort.

2. Femeia trăiește cu iluzii.

Femeia de multe ori acceptă semnele de atenție și cadourile bărbatului (iată prințul care va transforma Cenusareasa într-o prințesă!) ca fiind un interes sincer pentru ea, vede în spatele curteniei intense dorința de a o cunoaște și a o înțelege mai bine ca persoană. Din nefericire, băieții (buni) care nu manifestă o asemenea intensitate, par a fi plictisitori sau neatractivi.

3. Ea închide ochii la felul în care este tratată

Dacă în copilărie s-a obișnuit să fie tratată nepoliticos, iar atitudinea bună a părinților trebuia câștigată prin ascultare, atunci când devine matură femeia nu observă că partenerul o umilește sau îi neglijează nevoile și dorințele.

4. Ea nu-și înțelege motivele incertitudinii

Devenind adultă, ea continuă să caute inconștient acea dragoste pe care nu a primit-o în copilărie. Și dacă o astfel de iubire apare în viața ei, cu o mare probabilitate, nu o va putea recunoaște.

5. Nu are un model de relații sănătoase.

Chiar dacă începe să înțeleagă ce sunt relațiile nesănătoase, ideea despre cele sănătoase oricum rămâne dincolo de imaginația ei. Aici, desigur, psihoterapia o poate ajuta.

6. Nu știe ce înseamnă dragostea și ce înseamnă să iubești.

Dacă ai crescut în convingerea că trebuie să alergi după iubire, că ea trebuie meritată și că va trebui să plătești pentru ea, atunci vei considera că relația construită în astfel de condiții și este iubirea.

7. Ea se teme să rămână singură

Întrucât nu a primit aprobarea și sprijinul mamei, ea va căuta oameni care o vor ajuta să se simtă bine. Prin urmare, să rămână  singură ar înseamna să confirme ceea ce a auzit despre sine în copilărie: că nu este iubită de nimeni, că nu are valoare, că este inferioară, are defecte. Pentru a evita aceste trăiri, ea poate începe o relație care doar confirmă aceste invenții negative despre sine.

Autor:  Peg Streep – psiholog