8 cele mai frecvente motive pentru care se destramă familiile!

De ce, după o perioadă de timp, cuplul care aparent părea stabil și puternic se destramă, în ciuda iubirii și respectului reciproc care a domnit între parteneri? Cine este ucigașul care a frânt această familie?

1. Supărările

Supărările noastre reciproce pot distruge chiar și cea mai puternică relație. Nu țineți supărările în voi. Vorbiți despre ele sincer și deschis. Discutați cu calm situația, explicând ce ți-a provocat durerea. De obicei, o persoană iubitoare va trata cu înțelegere această sinceritate. Sinceritatea va ajuta partenerul să se îmbunătățească, dacă într-adevăr ți-a provocat supărarea. Împărtășiți sentimentele, pentru că nimeni nu e capabil să citească gândurile.

2. Lucrurile mici enervante

Suntem diferiți. Am crescut în familii diferite, de aceea dobândim obiceiuri diferite (îmbrăcămintea nu stă corect, peria de dinți nu e al locul ei etc.). Te poți gândi: „Nimeni nu e perfect. Astea sunt lucruri mici și eu îl iubesc așa cum este”. Însă, în timp toate astea te vor irita tot mai mult și în cele din urmă vor omorî relația.

Nu trebuie să amâni, dar nici să te conformezi. Trebuie să vorbiți despre problemă și împreună să găsiți o soluție pe cale pașnică, cu iubire și respect pentru obiceiurile partenerului.

3. S*xul și obiceiurile

Locuind împreună o perioadă lungă de timp, din relație dispare tot ce e nou și vine obișnuința. Vine stabilitatea și calmul. Iar s*xul pleacă din relație mai repede decât își dă seama cuplul.

Nu permiteți să se întâmple asta. Pentru a menține focul romantic în relație, făceți-vă unul altuia surprize, de exemplu, cadouri neașteptate. Plimbați-vă cât mai des împreună. Vorbiți cât mai mult. Intimitatea sufletească va începe să caute armonie și în trup – nu uitați despre acest echilibru!

4. Nepotrivirea scopurilor

Vorbiți, împărtășiți, discutați și căutați un compromis. Sunteți o familie, deci trebuie să aveți aceeași direcție. De fapt, obiectivele principale ale partenerului ar fi bine să le cunoașteți înainte de nuntă. În continuare unele diferențe mici pot fi soluționate prin discuții. De ce s-a întâmplat ca tu să tinzi spre un scop, iar partenerul spre altul?

5. Trecutul

Trecutul a trecut. Desigur, trebuie să ții cont de greșeli. Însă nu compara foștii parteneri cu actualul. Trebuie să mergi înainte și să te gândești la viitor. Viața – este o mișcare și numai înainte.

6. Infidelitatea

Este ucigașul familiei. E greu să treci peste o astfel de situație și de cele mai multe ori familia se distruge, chiar dacă partenerii rămân împreună. Infidelitatea – este trădare. Aceasta poate fi nu numai fizică. Gândurile și cuvintele noastre ar trebui controlate și cântărite.

7. Rudele și prietenii

Oamenii din jurul nostru, în special părinții – sunt cei care iubesc să dea sfaturi și să intervină în viața cuplului. O asemenea influență zilnică este un inamic feroce al relațiilor.

Ce puteți face? Să fiți înțelepți și educați. Încercați să păstrați relații amicale cu rudele, dați afirmativ din cap și mulțumiți pentru sfat, însă apoi… asta e familia voastră și doar voi o construiți. Luați ce este mai bun din experiența altora și aplicați în familia voastră.

8. Partenerii nu erau pregătiți pentru viața de familie

Toate problemele de mai sus puteau apărea dintr-un singur motiv – cuplul tănâr nu-și imagina pe deplin ce este viața de familie. Confruntându-se cu dificultățile, ei s-au speriat și au dat înapoi.

Da, viața de familie nu este întotdeauna colorată, nu toate așteptările se împlinesc. Însă acesta nu este un motiv să distrugeți relația, ci doar un semn că trebuie vă revizuiți relația și să învățați să construiți. Iubirea – este o muncă zilnică, în beneficiul altei persoane. Ești gata să oferi primul această iubire, indifent de orice?