Cum să scapi de stres? Încearcă aceste 10 metode rapide și gratuite!

Se întâmplă să căutăm rețete complicate pentru îmbunătățirea calității vieții. Cu toate acestea există mijloace primitive și rapide de auto-ajutorare, care de-a lungul timpului se aplică în caz de stres, iritare, frustrare. Iată 10 dintre ele:

1. Distrage-ți atenția cu ceva

Acest mod de a scăpa de tensiunea emotională este bun în cazurile în care ești prins undeva și nu poți scăpa. De exemplu, stai la o ședință și îl asculți pe șeful tău, iar în interior ”fierbi”. În acest caz distrage-ți atenția cu ceva străin, neutru.

De exemplu, te uiți și te gândești: “Ce manichiură are Maria … mă întreb, cum a făcut-o?”

2. Pleacă din situația iritantă (zona emoțională)

Te-a întristat ceva la ziua de naștere a cuiva? La picnic? Nu suporți un grup, o pagină pe rețelele de socializare? Visezi să ștergi din lista de prieteni un om care nu-ți place?

Deci, chemă taxiul, ia-ți rămas bun și pleacă acasă – cât mai departe de petrecere, de frigărui, de zona emoțională, iritantă.

3. Bea apă

Un pahar de apă, băut încet, ameliorează toate atacurile cunoscute de știință. Apa – inițiază mecanismul de auto-reabilitare a organismului. De cele mai multe ori oamenii se îmbolnăvesc din două motive: criza de isterie și deshidratarea organismului neobservată la timp.

4. Exercițiile fizice

Mersul pe jos; Înotul; Ordinea în casă; S*xul; Munca în grădină; Dansul; Spălarea pardoselilor și hainelor manual – relaxează mușchii, ameliorează stresul și frustrarea extrem de efectiv.

5. Intrați în contact cu apa

Spălarea vaselor – este o sesiune de hipnoterapie și psihoterapie gratuită. Zgomotul apei curgătoare îndepărtează oboseala și spală toată “murdăria”. De asemenea puteți face o baie, un duș, scăldați-vă în mare, în râu, etc. Reîmprospătați-vă.

6. Putea fi mai rău, altora le este și mai greu

Nu ești mulțumit de rezultatul evenimentului? Imaginează-ți că ar putea exista un rezultat mai rău. Imaginează-ți cât de rău se simt alți oameni în jurul tău. Dacă vei stăpâni această artă și vei înceta să-ți întorci nasul de la această strategie, atunci nu vei avea nevoie de nicio psihoterapie.

7. Numără până la 10 

Pur și simplu numără. Încet. Controlează-ți respirația. Pentru tine, nu cu voce tare. Este recomandarea medicilor și antrenorilor sportivi.

8. Plângi

Plânsul elimină stresul. Odată cu lacrimilie din organism se elimină substanțele toxice care se formează sub influența hormonilor de stres. Nu poți plânge despre necazul tău – atunci gândește-te la un subiect trist și plângi.

9. Spune tot ce ai pe suflet

Pronunțarea sau verbalizarea este ”învelirea” unui lucru vag în cuvinte clare. Dar și mai bine ar fi să scrii totul pe hârtie, scrie o scrisoare lungă. Dar nu o trimite nimănui.

10. Implică-te în ceva interesant

Implică-te într-o intrigă, un detectiv, o vânătoare, un joc, un zbor. Tu știi mai bine ce te poate captiva și amuza. La fiecare om e individual. Doar că nu exagera cu această urmărire. Nu provoca nimănui rău.