Dragostea – este Atunci când Casa ta Devine Omul, nu Locul..

A te îndrăgosti de cineva este o experiență incredibilă. Dar la fiecare este diferită. Unii se îndrăgostesc ușor. Alții nu sunt atât de creduli și pentru ei acesta este un proces treptat.

Uneori nu este atât de greu să-ți permiți să te îndrăgostești, dar e mult mai greu să accepți că te-ai îndrăgostit.

Dacă întrebați oamenii cum de știu că s-au îndrăgostit, răspunsul cel mai comun va fi:  “Știu, pur și simplu…”.

Dar, oare știi pur și simplu?

Am întâlnit oameni care spuneau că sunt îndrăgostiți, dar în realitate nu era așa. Am întâlnit oameni care refuzau să recunoască că sunt îndrăgostiți. Ei spuneau că relația lor nu este serioasă, dar toate semnele indicau că sunt îndrăgostiți. Dintr-o parte se vede mai bine dacă ești îndrăgostit, decât să recunoști singur.

Este o negare? Probabil. Este faptul că nu te înțelegi pe tine? Poate fi. Dar motivul cel mai probabil este – ignorarea. Noi nu știm cum să recunoaștem semnele iubirii.

Dacă te-ai îndrăgostit mai devreme, asta nu garantează că vei recunoaște iubirea când te va cuprinde din nou.

Asta este problema, că evaluăm dragostea în funcție de modul în care am simțit-o în trecut. Chiar dacă dragostea din trecut a fost frumoasă, nu ar trebui idealizată. Trebuie să fim deschiși noilor oportunități, noilor fațete ale iubirii.

Relațiile tale anterioare probabil că au fost bune, dar în cele din urmă nu au dus la nimic. Și nu este suficient să-ți dai seama dacă ți-a scăpat ceva. Să adaugi sau să elimini unele ingrediente din rețetă – asta nu înseamnă că desertul va fi perfect.

Există multe definiții ale iubirii, dar întotdeauna există un factor – un ingredient – care rămâne același: omul tău nu este doar omul tău. Omul tău este casa ta.

Dacă în prezența acestei persoane te simți calm și confortabil – te-ai îndrăgostit.

Emoțiile – sunt un ingredient necesar al iubirii romantice. Însă iubirea adevărată nu este întotdeauna emoționantă. Iubirea și emoționalitatea se completează reciproc, dar trebuie evaluate separat.

Uneori definiția noastră despre iubire devine vagă. Ea devine nesănătoasă și dureroasă. Deci este important să te retragi și să-ți reevaluezi definiția iubirii. Gândește-te la ce-ți dorești de la partenerul tău. Viața poate fi incredibil de dificilă. Se întâmplă orice. Și când totul devine prea dificil, este important să ai pe cineva pe care să te poți baza.

Unul dintre principalele motive pentru care ne îndrăgostim, este că e mai ușor să trăim cu cineva. De ce ar încerca oamenii atât de disperați să-și găsească pe cineva? Doar că fă-ți o favoare și nu repeta greșelile din trecut. Creează-ți un nou șablon – unul în care să nu te îndrăgostești de fantomele trecutului, care nu urmează calea relațiilor anterioare eșuate.

Dacă ai nevoie de un început nou, atunci începe totul într-un mod nou. Eliberează negativitatea și găsește pe cineva cu care te simțiți ca acasă. Asta este adevărata iubire.

Sursa