Cum să-ți educi fiul pentru a fi un bărbat adevărat? Evită să comiți aceste 5 GREȘELI!

Cum să-ți educi fiul un bărbat adevărat? Evită să comiți aceste 5 greșeli:

1. Grija exagerată

Multe mame, neavând un alt obiect al iubirii, își dedică viața fiului său, sacrificându-și propria viață și fiind mândre de această faptă. Acest lucru nu este doar dăunător, dar este și incredibil de periculos pentru personalitatea viitorului bărbat.

Ce poți face în schimb?

Manifestă afecțiune și grijă care nu-i împiedică independența, atunci când fiul tău are nevoie de ea. Dragostea adevărată diferă de grija excesivă, prin acceptarea acestui om mic așa cum este el. Învață să-i respecti caracterul. În loc să încerci să-ți protejezi fiul de tot și de toate, spune-i cum să se comporte, cum să folosească obiectele periculoase, ce să facă în situații periculoase. Lasă-l să învețe să înoate, să patineze, să taie cu cuțitul și cum să-l țină corect, etc.

2. Încercăm să-i înlocuim tatăl

Uneori, mamele care cresc un fiu singure, încearcă să devină pentru el ambii părinți într-o singură persoană. Nu-ți priva copilul de dragostea feminină, maternă. Doar n-o să devii niciodată bărbat și un astfel de comportament “imitativ” va părea ridicol și nefiresc. Mai mult decât atât, asta este o denaturare a ideilor sale despre femei.

Ce poți face în schimb?

Fii tu însăți. Cere ajutorul atunci când ai nevoie de el. Încurajează-i dorința să aibă grijă de cei slabi. Învață-l abilitățile utile în casă în funcție de vârstă: să spele vasele, să scoată gunoiul, să mute o noptieră. Dăruiește-i din copilărie sentimentul că este necesar – acest lucru este extrem de important – că poate face lucruri minunate și utile.

3. Îl certăm pentru cea mai mică greșeală

Destul de des, părinții, fără să știe cu siguranță, consideră că fiul lor este vinovat a priori, nu au încredere în cuvintele lui și nu acordă prea multă atenție punctului său de vedere. O astfel de educație poate să-ți priveze fiul nu numai de încrederea în sine, ci și de încrederea în tine.

Ce poți face în schimb?

Îl poți lăuda pentru succesele sale. Să lauzi micul bărbat – este cea mai eficientă modalitate de a-i corecta comportamentul. Încearcă să nu te concentrezi asupra comportamentului “rău”, dar explică-i consecințele acțiunilor sale. Arată-i aprobarea și admirația pentru comportamentul “corect”. Deci, ajută-ți copilul să creadă în puterile sale.

4. Îi interzicem totul

Este important ca băiatul să încerce diferite lucruri, care uneori ne par inutile sau periculoase, mai ales în adolescență: în diferite subculturi, stilistică, muzică, ezoterism, skateboarduri, motociclete etc. Doar încercând, tânărul se poate găsi pe sine, locul său în această lume, își poate cunoaște limitele capacităților sale.

Ce poți face în schimb?

Oferă-i fiului tău libertatea de a face singur alegeri și de a lua decizii, chiar dacă ție nu-ți plac. Dar și responsabilitatea o va purta tot el. Poți începe de la vârsta de 4-5 ani. În niciun caz nu-l împiedica, dacă el vrea să facă ceva singur. Un astfel de comportament din partea ta va contribui la formarea unui sprijin interior.

5. Subestimăm propriul exemplu

Cel mai rapid și mai bine copilul învață copiind comportamentul părinților. Toți știm asta, dar din anumite motive începem să uităm când vine vorba de copiii noștri. Băiatul va copia relația în familie, atitudinea ta față de alți bărbați.

Ce poți face în schimb?

Tratează bărbații cu respect. Este foarte important ca fiul tău să vadă și să simtă ce este încrederea și iubirea unei femei pentru bărbat. Pentru că relatia părinților va deveni pentru el un ghid, când își va construi relatiile în viitor.

Încearcă să ai răbdare. Fiul tău doar învață să trăiască.

Sursa