3 Motive pentru care multe femei nu-și pot găsi partenerul de viață

Ce fac femeile care mulți ani încearcă fără succes să se căsătorească? Unele îi acuză pe bărbați pentru eșecurile lor: “Toți sunt niște nemernici!” Altele caută cauzele externe ale problemei, lucrează asupra corpului, stilului și imaginii. Primul caz este pur și simplu lipsit de sens. Iar al doilea nu aduce rezultatul dorit, deoarece adevăratele cauze ale eșecului în dragoste sunt interne, psihologice. Vom analiza trei dintre ele, cele mai frecvent întâlnite.

Motivul 1 – cerințe ireale (exagerate sau chiar contradictorii) față de potențialul partener

Multe femei de succes din sfera afacerilor văd în calitate de viitor soț doar un bărbat care a obținut și mai multe decât ea: succes, prosperitate materială, poziție, faimă. În acest caz, candidatul trebuie să fie singur și, de preferință, să nu aibă copii din prima căsătorie.

De ce această abordare este greșită?

În primul rând, aici sunt amestecate criteriile care au legătură cu relația de cuplu și factorii care nu au nimic de-a face cu ea. În al doilea rând, femeia nu ține cont de faptul că niciun bărbat nu a trăit ca un pustnic, așteptând-o pe ea. Așadar, viața lui din trecut nu este o foaie goală.

Trebuie de remarcat faptul că deseori femeii îi place bărbatul care se bucură de succes la s*xul opus, însă ea vrea să fie unica, cere fidelitate și vrea ca bărbatul să nu se mai uite la alte femei. Poate pentru un ego centrat pe sine e grozav să câștigi un trofeu de prestigiu, înșelându-ți adversarele. Însă după o perioadă scurtă de euforie, vor veni și zile nu atât de festive, deoarece atenția femeilor față de bărbat nu va dipsărea și vor exista milioane de motive pentru gelozie. Cu astfel de setări incorecte, atunci când îți alegi partenerul, nu vei merge departe.

Motivul 2 – dorința prea mare de a se ”căsători urgent”

Sub influența diferitor factori ( „normele“ sociale, modelul părinților, căsătoria prietenelor, presiunea rudelor, propria anxietate) femeii i se formează o idee supraevaluată – de a se căsători imediat.

Femeia tinde spre scopul său, face presiune asupra bărbatului, face crize de isterie sau tace, când nu obține ceea ce-și dorește. Însă un astfel de comportament doar o îndepărtează de țel. Bărbatul nu se grăbește să ia decizii serioase atunci când relația cu iubita lui este atât de complicată și există atât de mult negativism.

Se obține un cerc vicios: femeia spune, „Casatoreste-te cu mine – și mă calmez!“ , iar bărbatul îi răspunde: „Nu, calmează-te mai întâi, apoi ne vom căsători.“  Din păcate trebuie să spun că primul pas pentru a ieși din acest cerc vicios, ar trebui să-l facă femeia.

Motivul 3 – eșecul în relațiile de dragoste se datorează ”scenariului”

Este o decizie din copilărie pe care femeia deja a uitat-o, dar care nu a fost anulată și continuă să se execute. De exemplu, dacă tatăl fetei a ofensat-o pe mama ei, atunci copilul putea decide: “Nu vreau un astfel de bărbat pentru mine, e mai bine să rămân singură”. Și nu contează că partea adultă a femeii vrea să se căsătorească – setarea inconștientă oricum va învinge.

Puteți suspecta dacă în viața voastră fucționează scenariul observând subiecte care se repetă ( cu anumite variații). Cunoști bărbatul, totul merge bine, relația se dezvoltă, totul pare să se îndrepte spre căsătorie. Și brusc imaginea se prăbușește, se întâmplă ruptura. Cauzele (externe) pot fi diferite: gelozia, boala, trădarea, schimbarea locului de muncă sau de trai – nu contează, rezultatul este întotdeauna același – despărțirea. Și indiferent cât de dureroasă este situația, este exact ceea ce este scris în scenariu.

Prioritatea – Parteneriatul

În vremurile noastre majoritatea femeilor muncesc, câștigă bani, își fac o carieră de aceea unele motive pentru căsătorie, care au fost relevante pe parcurcursul multor ani, acum nu mai sunt valabile. Femeile care lucrează nu au nevoie de cineva care să le întrețină, ele își oferă și își creează stilul de viață pe care și-l doresc.

De aceea, femeia își schimbă cerințele față de bărbat ca potențial soț. Ea așteaptă de la bărbat nu numai salariul, ci și grija față de familie, adică participarea lui activă în toate treburile, sprijinul emoțional, responsabilitate în luarea deciziilor. Cu alte cuvinte, o femeie modernă caută un bărbat de încredere pentru un parteneriat armonios. Și e dificil să găsești persoana potrivită.

Pentru mulți bărbați sunt specifice astfel de calități precum sunt: infantilismul, egoismul, narcisismul. Relațiile serioase pe termen lung cu astfel de persoane sunt imposibil de construit – și acest lucru este confirmat de statisticile triste ale divorțurilor din țara noastră.

Sursa