15 PAȘI care te vor ajuta să-ți descoperi sursa interioară de iubire

“Cei care au găsit sursa iubirii în interiorul lor nu mai au nevoie să fie iubiți – și ei vor fi iubiți.” – Osho.

15 pași pentru a descoperi sursa interioară a iubirii

1. Asumă-ți responsabilitatea pentru viața ta

Fiind în starea de victimă, suntem dependenți de lumea exterioară. Astăzi, ne oferă dragoste și atenție, iar mâine ne trădează. Când ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră, ajungem să înțelegem că nu trebuie să așteptăm iubire de la nimeni. Și nici nu are sens, pentru că totul depinde de noi. Suntem capabili să ne oferim grija și iubirea necesară.

2. Recunoaște-ți valoarea existenței pe Pământ

Cei care caută dragostea în lumea exterioară nu se iubesc pe sine, se subestimează. Permite-ți să admiți ideea că ești valoros pentru Univers. Noi toți suntem diferiți și toți suntem necesari și importanți. Gândește-te de ce natura ar crea aceiași oameni. Nu există nicio floare, care se aseamănă cu cealaltă, nici un fir de iarbă sau fulg de zăpadă. La fel e și cu oamenii. În fiecare dintre noi sunt ascunse calități și talente absolut unice. Cu această conștientizare începe dragostea de sine.

3. Iartă și acceptă-ți părinții, partenerul și pe tine

În copilărie, avem nevoie de dragostea părintească și când devenim adulți, încercăm să realizăm această nevoie din contul partenerilor și, uneori, din contul celor din jur. Parintii si partenerii sunt profesorii noștri spirituali. Ei ne arată slăbiciunile noastre. Însă ei  doar joacă roluri, în spatele cărora sunt suflete iubitoare. Iartă-i și acceptă-i, și cel mai imporatnt acceptă-te pe tine.

4. Fii conștient de unitatea tuturor lucrurilor

Dacă privim la nivel global, atunci suntem un tot întreg. Noi suntem Dumnezeu. Fiind în corpuri fizice, suntem separați, dar la nivelul energetic suntem conectați prin fire invizibile.

De aceea nu poți abandonat, ofensat, trădat. Dacă acest lucru se întâmplă la nivel uman în lumea 3-D, atunci e la cererea sufletului tău. Pentru ca în cele din urmă să te observi, să înveți să te apreciezi și să te iubești.

5. Descoperă sursa iubirii în tine

Simte diferența dintre iubirea temporară umană și cea care este înăuntru, în inimă. Ea nu se pierde, ci este întotdeauna cu tine. Tu ești creatorul realității tale și depinde de tine să simți această iubire în sufletul tău în fiecare minut sau să blochezi accesul la această sursă. Treptat, în interiorul tău se va construi un sprijin – baza dragostei tale pentru tine.

6. Ai grijă de corpul tău

Corpul este vasul sufletului. Îngrijindu-l, înveți să-l respecți, să-i asculți nevoile. Chiar și un simplu masaj al picioarelor, făcut cu dragoste, te poate aduce înapoi în starea de fericire și pace.

7. Mulțumește-ți corpul

Învață să-ți mulțumești corpul, chiar dacă crezi că este imperfect. Încearcă să te îmbrățișezi înainte de culcare, de parcă îmbrățișezi o persoană apropiată pe care nu ai văzut-o de mult timp. După un timp, atitudinea față de corpul tău și față de tine se va schimba.

8. Eliberează-ți emoțiile negative

Iată câteva modalități de a face acest lucru:

Practici de respirație
Exerciții fizice: sport, ordine în casă, baterea pernei, spargerea veselei, gradinăritul etc.
Tehnica eliberării emoționale
Scriind o scrisoare furioasă
Metoda Sedona

Orice emoție are dreptul la existență. Dar tu faci alegerea, pe care să o experimentezi.

9. Oferă-le altora ceea ce ai nevoie tu

Începe de la lucruri mici: hrănește un pisoi fără adăpost sau cumpără-ți un vas cu flori și ai grijă de ele. Nu aștepta ceva, manifestă dragostea atât cât de mult poți cu intenție pură și în curând vei simți cum te umpli de iubire.

10. Mărturisește-ți iubirea

Dacă n-ai făcut asta niciodată, la început îți va fi dificil. Probabil vei sabota acest exercițiu. De fapt, la început este destul de dificil. În timpul procesului vei vedea câte emoții sunt ascunse în tine. Vei înțelege cât de mult aveai nevoie de aceste cuvinte. Toată viața ai căutat iubirea, așteptai mărturisirea ei, când puteai singur(ă) în orice moment să te susții atât de ușor.

11. Mulțumește-te

Dacă ți-e dificil să-ți mărturisești iubirea, începe cu recunoștința. În viața ta cu siguranță au existat momente când ai fost mândră de tine, când alții erau mândri de tine, te admirau. Amintește-ți aceste momente și trimite-ți recunoștință din suflet. Fă din asta o  practică zilnică după ce te-ai trezit și înainte de culcare.

12. Descoperă-ți talentele unice

Cu cât mai mult înveți să te accepți, cu atât mai bine te vei cunoaște. Învață să apreciezi calitățile pe care ți le-a dat natura. Ceea ce facem cel mai bine este particularitatea noastră. Fii atent(ă) la acest lucru. Dezvoltă-l și admiră-ți descoperirile.

13. Concentrează-te asupra beneficiilor

Continuă să înveți acordând atenție tuturor părților tale pozitive. Scrie o listă cu cele mai bune calități ale tale și amintește-ți situații când aceste calități te-au ajutat. Amintește-ți ce emoții ai simțit și în momentele când nu ai încredere în tine, umple-te de această stare.

14. Setează-te în unitate cu natura

Stând pe plajă, pe pietre sau în pădure pe iarbă, imaginează-ți că ești un tot întreg cu pământul. Intrând în mare, în râu, sau în orice apă, fuzionează cu ea. Simte această putere a naturii. Încearcă și îi vei simți sprijinul, o explozie de energie. În tine se va deschide o putere unică feminină.

15. Bucură-te de frumos

Ascultă muzică frumoasă, citește poezii, admiră florile. Fie ca celulele corpului tău să absoarbă toată frumusețea acestei lumi. În timp, vei arăta mai tînără, vibrațiile tale vor crește, iar tu vei emite armonie și iubire.

Și nu uita că aici, pe Pământ, nu venim de dragul suferinței. Să suferi de dragul suferinței nu are sens. Suntem aici pentru a ne regăsi și obține plăcere din fiecare zi trăită.

Sursa