Acordă atenție acestor 3 LUCRURI și vei putea determina chiar de la începutul relației cât de mult ți se potrivește partenerul!

Adesea, partenerii se plâng că odată cu trecerea timpului omul drag se schimbă, că la începutul relației el/ea era altfel. De fapt, tot ceea ce nu poate fi ignorat în timp, poate fi văzut și la începutul relației. Doar că atunci când oamenii sunt îndrăgostiți, ei își doresc atât de mult să creadă în frumos, încât uneori nu văd lucrurile evidente.

Când vezi realitatea așa cum este, înțelegi mai bine cât de mult ți se potrivește persoana, care sunt dificultățile și posibilitățile de a le depăși. Viziunea realității te va ajuta să faci alegerea corectă și nu-ți va da motive în plus pentru dezamăgire, provocată de speranțele și iluziile neîndeplinite.

Acordă atenție acestor lucruri esențiale și vei înțelege cât de compatibili sunteți:

1. Atitudinea față de ceilalți

Este important să asculți ceea ce spune omul despre alții, despre relații în general și despre tine, în special. Dacă vorbește cu lipsă de respect față partenerii anteriori sau își permite replici insultătoare față de sexul opus, iar pe tine te admiră, nu te înșela că ești o excepție. Foarte curând, vei ajunge și tu în listă.

Astfel funcționează mecanismul de idealizare, după ce te urcă pe piedestal, neapărat va urma devalorizarea. Omul aproape întotdeauna se întoarce la obiceiurile vechi de comportament, adică dacă în general nu respectă oamenii, atunci vei fi afectat(ă) mai devreme sau mai târziu.

2. Caracterul și valorile

Caracterul omului – este un sistem de adaptare față de lumea exterioară. Acesta este modul obișnuit de a răspunde lumii și frustrărilor ei. Și dacă în cuplu apar dificultăți la nivelul caracterului, atunci cu eforturi comune și dorință aceastea pot fi rezolvate. Probabil asta va fi o dezvoltare pentru ambii parteneri.

Mai profund decât caracterul, stau valorile noastre. Și dacă există diferențe la acest nivel, puțin probabil cuplul va putea coexista. Dacă unul dintre parteneri respectă standardele etice, iar celălalt este fără principii, în acest caz partenerilor le va fi dificil să se înțeleagă și să se accepte reciproc.

3. Limitele și spațiul personal

Astăzi, oamenii se apropie foarte repede, în special la nivel fizic. Ritmul nebun al vieții stabilește tonul și în relații. Dacă atracția corporală este suficient de mare, atunci omul poate ignora “semnele” despre incompatibilitate. Mai devreme sau mai târziu pasiunea dispare și cuplul se confruntă cu tot ceea ce a fost ignorat la început și nu există siguranță și nici resurse pentru a găsi compromisuri. Adesea, cu asta, relație se termină. Un model mai sănătos este apropierea treptată și cunoașterea reciprocă, respectul pentru spațiul personal al celuilalt.

Dacă v-ați cunoscut recent, însă ești ”atacat(ă)”

– cu multe apeluri, scrisori;

– vizite neașteptate la muncă sau acasă;

– cerere în căsătorie;

– cadouri nepotrivite și scumpe;

– întrebări persistente;

asta ar trebui să te pună în gardă!

Pentru că asta nu este o manifestare a iubirii, ci încercarea de a controla. Dorința principală a acestor oameni este puterea. Dezvoltarea unor astfel de relații poate fi prezisă cu exactitate: “victima” nu va putea face niciun pas fără control. Și dacă rupi o astfel de relație sau refuzi să intri în ea, cel mai probabil lucrurile se vor termina cu hărțuirea și intimidarea victimei.

Sursa