Despărțirea nu mă mai sperie! Ea m-a învățat aceste lucruri…

Despărțirea m-a învățat că oamenii nu rămân întotdeauna alături de noi, iar lucrurile care îți aparțin astăzi mâine pot să aparțină altcuiva.

Despărțirea m-a învățat că nu există garanții și oamenii își pot schimba cu ușurință opiniile. Despărțirea m-a învățat că atașamentul excesiv față de oameni se încheie cu suferință. Despărțirea m-a învățat să fiu pregătită că orice om poate pleca și că eu de asemenea pot face asta. Și eu pot spune ”Adio”.

Deoarece nu despărțirea este provocarea, provocarea este cum te descurci și începi din nou.

Uneori trebuie să spui ”adio” pentru a saluta ceva nou.

Uneori, o nouă viață începe doar după o despărțire grea. Viața, când știi că poți pleca singură, că poți supraviețui. Când vezi că și cea mai dificilă despărțire nu te-a frânt și îți dai seama cât de puternică te pot face despărțirile.

Uneori ești nevoită să te desparți, chiar și atunci când nu aștepți acest lucru – oamenii pot pleca fără să-și ia rămas bun. De aceea nimeni nu garantează că despărțirea va avea lor.

Despărțirile pot fi uneori bune pentru noi, sunt exact ceea ce avem nevoie. Ele pot fi începutul redescoperirii și progresului nostru.

Nu mă mai tem de despărțiri. Ceva îmi spune întotdeauna când lucrurile sunt pe cale să se termine și mă pregătesc cu bună-credință cu mult înainte ca acest lucru să se întâmple.

Dar despărțirile ne dau și puțină speranță. “Adio” nu întotdeauna înseamnă sfârșitul unei relații. Deși, se întâmplă ca cel mai fericit final să înceapă cu cuvântul “adio”.

Sursa