Nu știi cum să treci peste trădare? Urmează aceste 7 sfaturi ale psihologului!

Cum să treci peste trădarea partenerului? Psihologii afirmă că puteți face acest lucru, doar dacă urmați anumite sfaturi. De obicei, se recomandă să uitați trădarea cu ajutorul metodelor descrise mai jos:

1. Decide pentru tine…

Este foarte important să decizi pentru tine: restabilești relația și uiți totul sau vă despărțiți și începi o viață nouă. Pentru că de asta depinde dacă va fi posibilă restabilirea armoniei anterioare în relație. De asemenea, nu trebuie să iei decizii atunci când ești cuprinsă de furie și emoții.

2. Analizează situația

Analizează situația și decide ce s-a schimbat, în afară de faptul că partenerul a fost infidel și a neglijat relația. Dacă partenerul te-a înșelat, nu mai schimbi nimic, ceea ce poți face este să accepți situația și să înțelegi că întotdeauna există o ieșire. Poți ierta și trăi din nou sau poți uita și începe o viață nouă, adică poți găsi o soluție, dacă privești situația din toate părțile.

3. Vorbește cu partenerul și oferă-i o alegere

Dacă el alege să mențineți relația și să nu plece la amantă, merită să-i oferi o șansă și să-ți amintești că toată lumea are păcate și poate greși. De aceea, nu merită să-ți transformi viața într-un amestec de scandaluri și reproșuri. Amintește-ți că dacă ai reușit să-ierți partenerul, atunci asta este o oportunitate să repari, nu să distrugi totul din nou.

4. Stai în singurătate

Uneori singurătatea este cel mai bun prieten, deoarece îți poate oferi răspuns la întrebarea cum să uiți trădarea și să-ți păstrezi armonia stării interioare. Trebuie să te gândești bine și să decizi ce faci în acest caz, pentru că nu te poți tortura mereu cu această durere. Trebuie să înțelegi că toată lumea face greșeli, iar dacă s-a ajuns la  trădare, atunci ambii parteneri poartă o parte din vină. Poate că nu i-ai acordat suficientă atenție și iubire partenerului. De cele mai multe ori, acesta este principalul motiv pentru care bărbații înșală.

5. Distrage-ți atenția și fă ceea ce-ți place

Psihologii recomandă să facem lucrurile preferate pentru a scăpa de durerea emoțională și pentru a ne proteja sistemul nervos. Poate fi orice: gătit, brodat, pictură, dansuri, sport – astfel încât toate emoțiile și forțele să se consume cu un beneficiu.  De asemenea, poți citi sau poți dormi, întrucât somnul vindecă sau, mai degrabă, ajută să uiți toate emoțiile negative.

6. Cât mai multă comunicare cu prietenii și familia

Oamenii apropiați întotdeauna te vor susține și te vor înțelege. Poți plânge, poți vorbi cu ei sau pur și simplu poți tăcea, pentru că există situații când asta este cu adevărat necesar. De asemenea, te poți relaxa și distra cu prietenii, ei te vor ajuta să uiți de dor și în același timp îți vei distrage atenția, astfel și starea ta de spirit va căpăta pace și armonie.

7. Găsește-ți un nou partener

Dacă ai decis să pui punct și să nu ierți fapta partenerului, atunci nu merită să aștepți. Dacă ești pregătită să iubești din nou și să-i oferi cuiva căldura, de ce să nu încerci din nou să construiești o relație, ținând cont de greșelile din trecut. Nu trebuie să te gândești că toți bărbații sunt la fel, pentru că nu toți înșală, mulți dintre ei preferă să iubească și să fie fideli partenerei.

Sursa