Dragostea – este CURAJUL de a-ți privi fricile în ochi…

Dragostea – este curajul de a-ți privi fricile în ochi… Curajul de a începe, a continua și a finaliza.

Curajul de a începe – pentru că deja a fost dureros. Ai nevoie de curaj să crezi din nou, să te deschizi, să accepți. Să-l accepți pe celălalt care este complet diferit de tine și de cei care au fost înaintea lui. Ai nevoie de curaj să-l vezi, să te deschizi și să mergi în necunoscut.

Ai nevoie de curaj să continui. Chiar și atunci când nu a fost intenționat, ci direct în inimă. Chiar și atunci când este insuportabil, dureros, nedrept, nemeritat. Trebuie să ai curaj să afli. Să vezi în spatele tuturor acestor lucruri ceea ce doare. Ai nevoie de curaj să nu învinuiești, ci să înțelegi. Să accepți slăbiciunile omului apropiat. Ai nevoie de curaj să le accepți pe ale tale și să nu fii un om perfect.

Ai nevoie de curaj să ceri iertare. Curajul de a-ți recunoaște greșeala și curajul de a-ți conștientiza responsabilitatea.

Ai nevoie de curaj să ierți. Curajul de a face un pas decisiv spre celălalt. Sincer și plin de iubire, îndiferent ce a rămas din relație.

Ai nevoie de curajul să termini. Să termini totul când este gol. Să termini când – te doare. Ai nevoie de curaj să fii fericit. Să suporți durerea, pentru că nu există alte lecții decât cele pe care ți le creezi singur. Ai nevoie de curaj să părăsești lecția atunci când ai înțeles totul.

Ai nevoie de curaj să închei, când ai un străin alături. Trebuie să ai curaj să-ți alegi viața cu rudele și prietenii. Chiar dacă uneori e dificil și insuportabil.

Ai nevoie de curaj să cauți omul apropiat. Ai nevoie de curaj să-l alegi. Întotdeauna. În orice situație. Chiar și atunci când întreaga lume este împotrivă. Ai nevoie de curaj să-l protejezi de dușmani, de prietenii care se comportă ca niște dușmani, de rudele care nu se comportă ca rudele, de tine, cel rău. Ai nevoie de curaj să-ți protejezi alegerea.

Ai nevoie de curaj să accepți testele și să le suporți. Când știi, când simți, când ești sigur – că este ceea de ce ai nevoie. Chiar dacă nu ești sigur, ai nevoie de curaj să-ți asumi riscul. Să nu ai garanții și să o faci. Dacă te vei înșela de data asta, curajul îți va fi de folos data viitoare când vei întâlni ceea ce este al tău. Vei ști deja ce înseamnă să fii curajos. Nu vei mai avea frică.

Ai nevoie de curaj. Curajul de a începe, a continua și a finaliza. Ai nevoie de curaj să iubești. De fiecare dată – din inimă și cu toată puterea sufletului.

Ai nevoie de curaj pentru a trăi…

Autor: Lilia Akhremchik, antrenor, psiholog.

Sursa