Dacă ești mamă de băiat, evită să faci aceste 6 lucruri!

Relația dintre mamă și fiu este foarte fină și fragilă. Pentru ca dragostea lui, odată cu trecerea anilor să crească în respect, încredere și grijă – trebuie să-l educi în mod corespunzător.

Să-l educi în mod corespunzător, înseamnă să “nu-i sufoci” individualitatea. Deci, ce greșeli trebuie să eviți atunci când comunici cu fiul tău?

1. ”Nimeni nu te întreabă…”

La început nu-l întrebi ce vrea și iei decizi în locul lui. Iar mai târziu el nu știe ce să facă și vine să-ți ceară sfaturi pentru orice lucru mic. Desigur, e plăcut să simți puterea asupra unui om, dar acesta este copilul tău. Și sarcina principală a părinților este să-l ajute să se adapteze vieții adulte.

Mai bine cere-i opinia atunci când alegeți anumite lucruri sau când planificați odihna de familie. Învață-ți fiul să ia decizii pe baza proprietăților utile ale unui anumit subiect.

2. ”Ai vrea tu!“

Multe mame își protejează copiii de ceea ce lor li se pare a fi periculos sau neinteresant. Crezi că boxul sau karate este un sport dur. Ciclismul este periculos. Iar săriturile în apă nu-i aduc beneficii.

Ce trebuie să faci: permite-i copilului să se implice în diferite tipuri de activități. Chiar dacă în viitor asta nu-i va fi util și chiar dacă această pasiune nu durează mult timp. Cel mai important este că fiul tău a încercat ceea ce-l pasionează. Este posibil ca unul dintre “hobby-urile” din copilărie să se transforme în profesia lui.

3. “Sărut-o pe mami”

Să nu crezi că micuții pot fi sărutați oriunde. Este tabu să-l săruți pe buze sau în locurile intime. Este o acțiune cu caracter sexual, care nu poate fi aplicată copilului.

Ce poți să faci: îmbrățișează-ți copilul, sărută-l pe obraji, pe frunte și pe nas. Spune-i cât de mult îl iubești.

4. Nu-ți schimba hainele în fața fiului tău

Copiii înțeleg mult mai multe lucruri decât li se pare părinților. Ei văd ceea ce văd și oamenii adulți. Dacă mama își schimbă liniștit hainele sau se dezbracă înaintea fiului ei măricel, în curând el va putea să-și “bucure” prietenii de grădiniță sau educatorii cu cunoștințele sale despre corpul feminin. Puțin probabil părinții vor fi încântați de acest lucru.

Dacă băiatul a început să fie conștient de sine – nu te dezbrăca în prezența lui. Tratează-ți fiul ca pe un bărbat.

5. Nu râde de fiul tău

Copiii sunt foarte, foarte amuzanți. În special atunci când imită adulții. Acest lucru provoacă involuntar zâmbetele celor adulți. Problema este că micuțul poate să nu înțeleagă natura distracției tale și să se simtă ofensat.

Explică-i fiului tău că nu râzi de el. Te distrezi, pentru că arată foarte dulce când gândește ca un adult. Nu uita să-i spui cât de mândră ești de el.

6. Nu umili copilul, în special în fața altor persoane

Unele mame adoră să se adune și să discute despre copiii lor. Dar în astfel de conversații – nu toate cuvintele sunt de laudă. Dacă discuți despre eșecurile fiului tău, în special în prezența altor femei, el își va pierde încrederea în tine. Și în celelalte femei. Sau băiatul va înceta să-și arate activitatea, de teama să nu facă din nou o “gafă”.

Sursa