Aceste 9 SFATURI ale psihologului te vor ajuta să treci mai ușor peste o DESPĂRȚIRE

Separarea sau divorțul pot fi tensionate și traumatice. Majoritatea oamenilor nu-și pot continua viața când se încheie o relație serioasă în viața lor. Astfel de persoane se pot simți triste, dezamăgite și jenate. Despărțirea face ca oamenii să se simtă nesiguri și timizi. Asta le aduce o mare incertitudine cu privire la viitor.

Aceste 9 sfaturi ale psihologului vă pot ajuta să treceți mai ușor peste această perioadă dureroasă:

1. Nu te forța să gândești altfel.

După despărțire în mintea ta se pot ivi multe gânduri și vei avea nevoie de ceva timp să le analizezi. Nu încerca să le suprimi. Apariția lor este un proces destul de natural, pentru că oricine are nevoie de o anumită perioadă de timp pentru a se recupera. Nu te forța să gândești altfel, nu arunca aceste gânduri din minte. Sentimentele tale cu timpul se vor stinge.

2. Nu te tortura

Viața separată sau divorțul pot reduce productivitatea muncii. Nu te descuraja dacă nu poți lucra în modul tău optim. Incertitudinea cu privire la viitor te pot determina să te forțezi să acționezi radical și în același să faci față stresului. Cea mai bună soluție ar fi să-ți iei câteva zile libere. Petrece acest timp cu prietenii sau familia, iar apoi te poți întoarce la muncă cu forțe și energie nouă. Exercițiile fizice și jogging-ul de asemenea, te pot ajuta să reduci stresul.

3. Permite-ți să simți durerea

Dacă nu știi cum să faci față despărțirii, ține cont de acest sfat. S-ar putea să fii speriat(ă).  Emoțiile tale pot fi prea puternice pentru a face față durerii și oricum vei continua să te gândești la despărțire. Este un lucru bun, pentru că numai așa îți vei oferi timp pentru durere și pentru a-ți vindeca sufletul. Durerea suferinței te va ajuta să faci față stresului și agoniei și îți va permite să te miști înainte. Indiferent cât de mult ai fost implicat(ă) în relație și cât de puternică a fost suferința, ușurarea va veni.

4. Ieși din zona de confort

Ieși din zona e confort – în lumea exterioară. Petrece cât mai mult timp cu prietenii sau familia. Împărtășește-le povestea ta, lasă-i să te ajute, oferindu-ți sugestii și diferite idei. Trebuie să înțelegi că nu ești unicul om de pe pământ care s-a confruntat cu o astfel de situație.

5. Cu siguranță ai viitor

Unii își pun întrebarea, cum să faci față dacă omul drag a fost întreaga ta lume. Nu încerca să treci prin această situație cât mai repede posibil. După un timp, te vei simți mai bine. Dar este important să te convingi că nu este sfârșitul lumii. Dacă-ți vei permite să fii trist(ă), supărat(ă), frustrat(ă) și apatic(ă) mai mult decât ai nevoie, atunci îți poți distruge vibrațiile pozitive.

6. Renunță la obiceiurile proaste

Evită fumatul, alcoolul și drogurile. Nu te implica în ceva ce te omoară lent. Încearcă să stai departe de aceste lucruri. Alcoolul, drogurile și țigările îți vor afecta negativ sănătatea și productivitatea. Aceste lucruri nu te vor ajuta să te vindeci și să revii la viața normală.

7. Gândește-te la începutul unei noi relații

Uneori, consecințele despărțirii sunt atât de nefavorabile, încât îți poți pierde încrederea în sexul opus și poți evita o nouă relație. Petrecând mult timp în singurătate, trăind în întuneric, gândindu-te doar la relația anterioară, îți poți face și mai rău, dăunând astfel emoțiilor și sentimentelor.

8. Învață să accepți situația

Mintea ta va dori să se concentreze asupra oricărui lucru mic pe care ambii l-ați spus sau nu ați reușit să-l spuneți în trecut. Și atunci creierul va dori să treacă la fiecare posibil scenariu. Împotrivește-te acestei dorințe. Când aceste gânduri vin, recunoaște-le, colectează-le și eliberează-le în aer. Asta îți va elibera inima și mintea, după care te vei putea concentra pe prezent. Doar acceptă situația actuală, încearcă din toate puterile, în ciuda durerii și supărării.

9. Înțelege că asta nu va dura pentru totdeauna.

Cea mai dificilă parte a despărțirii este că oamenii cred că această situație nu se va încheia niciodată. Ei nu conștientizează că acesta este un nou pas în viață, care deschide foarte multe oportunități. Încearcă să te relaxezi și privește întreaga situație ca o șansă să fii unde-ți dorești și cu cine dorești.

Sursa