Te poți oare căsători după 50 de ani? Povestea acestei femei îți va da răspunsul la această întrebare…

De câte ori te poți căsători? De câte ori te cere, de atâtea ori te poți căsători. Am 55 de ani. Acum un an m-am căsătorit. Acest eveniment al vieții mele a stârnit un mare interes și multe întrebări. Îl împărtășesc cu voi.

Fiecare femeie se poate căsători. Și nu contează de câte ori.

Există doar două condiții: Să-ți dorești. Și să-ți permiți, adică să încetezi să te îndoiești, să iei decizia și să acționezi.

Cândva am absolvit Universitatea, m-am căsătorit, am născut copii. Și cum deseori se întâmplă, ani mai târziu am divorțat. Am fost căsătorită timp de 17 ani, după care 16 ani am trăit singură. În acești 16 ani nu m-am gândit la altă căsătorie, aveam alte priorități. Nici nu-mi puteam imagina că aș dori să devin din nou soție, să-mi schimb obiceiurile, să-mi asum noi responsabilități.

Și într-o zi m-am căsătorit din nou. Cel mai probabil, înainte nu cunoscusem pe cineva cu care aș fi dorit să trăiesc. Cel mai dificil lucru pentru mine a fost acea tranziție, chiar și mentală de la început, că nu voi fi singură, că trebuie să mă gândesc la cineva, să-mi coordonez acțiunile.

Incertitudini infinite, bine cunoscute de mulți. Și după toți acești ani am decis că vreau să-mi schimb viața.

Argumentele mele în favoarea căsătoriei sunt cunoscute fiecărei femei – vreau o familie și un om apropiat alături. Vreau să merg seara acasă, iar în fereastră să ardă lumina. Să fiu așteptată, să nu fiu singură.

Mă bântuiau tot felul de gânduri: de la ”Nu vreau să-mi pierd libertatea” până la ”Nu vreau să fiu singură”. Și într-o zi am decis că a venit timpul să acționez.  Adică să-mi caut un soț.

Am început să mă gândesc cu ce fel de bărbat sunt gata să-mi leg viața. De ce aș avea nevoie de el? Și el de mine? Ce îi pot oferi?

Următorul meu pas – mi-am anunțat prietenii că am decis să-mi schimb viața. Prietenii noștri și prietenii prietenilor noștri pot avea rol de pețitori. Ei împărtășesc aceleași interese. Ei au intenția să ne dea doar în mâini bine. Sunt capabilli să ne ofere un sfat bun și întotdeauna vor fi de partea noastră.

Cu viitorul meu soț am început să comunicăm prin corespondență. Locuiam în țări diferite și nu ne puteam întâlni. Aici au existat și avantaje – în momentul primei întâlniri ambii eram convinși că vom fi împreună. Atât de ușor ne era împreună. Căsătoria s-a dovedit a fi o etapă firească a vieții.

Știți care este cel mai plăcut sentiment? Acum, în fiecare dimineață am cui să-i zâmbesc și să-i spun bună dimineața! Singurătatea a rămas în urmă.

Da, acum nu pot zbura oriunde aș vrea. Dar nici nu-mi trece asta prin minte! Acum discutăm, planificăm și zburăm împreună. În viața mea a apărut această stare – suntem împreună. Să ne plimbăm, să ne odihnim, să facem ceva – împreună. După 16 ani în care am fost singură… Fetelor, nu repetați greșelile mele! Să pierdeți 16 ani din viață pentru meditație și îndoială? Este inadmisibil.

Cel mai dificil lucru a fost să recunosc, să admit ideea că sunt gata să-mi schimb viața și să mă căsătoresc. Sunt norocoasă cu soțul meu, avem aceleași viziuni asupra vieții, el îmi susține toate începuturile și visurile. Datorită acestui sprijin îmi cresc aripile, am tot mai multe visuri. Și ele se împlinesc.

De la ce a început totul? Am decis că vreau să mă căsătoresc.

Recent, am fost întrebată: “Cum ați reușit? Să vă căsătoriți la această vârstă? Răspunsul meu a fost scurt și simplu:” Mi-am dorit – și am făcut-o “. M-am căsătorit în 100 de zile. Sună ireal. Dar acest lucru este adevărat.

Sursa