Devino puternic și carismatic: 7 calități pe care le au doar oamenii puternici și pe care ți le poți dezvolta și tu

Mulți oameni cred că trăsăturile de personalitate sunt ceva ce avem de la naștere. De fapt, nu există o astfel de calitate pozitivă pe care să nu o putem dezvolta în noi, pentru a deveni mai atractivi și de succes. În acest articol vă împărtășim acele trăsături de caracter pe care și le poate dezvolta orice persoană pentru o viață mai fericită și de succes:

1. Încrederea în sine

Oamenii siguri au întotdeauna un avantaj față de cei care se îndoiesc, deoarece sunt persoane puternice care-i inspiră pe alții și controlează cursul evenimentelor. Conform cercetărilor, oamenii încrezători câștigă mai mult și cresc mai repede pe scara profesională.

Faceți sport: sentimentul de concentrare și control asupra corpului oferă atât stabilitate fizică, cât și emoțională. Nu căutați aprobare din exterior. O persoană încrezătoare își conduce viața, asumându-și responsabilitatea pentru acțiunile sale.

2. Abilitatea de a spune “nu”

Incapacitatea de a refuza vorbește despre stima de sine scăzută. Orice situație în care omul oferă mai mult decât primește sau oferă ceea ce are puțin, provoacă stres.

În orice moment puteți învăța să spuneți “nu”. Nu vă fie teamă să jigniți persoană prin refuz, cu siguranță nu sunteți singurul care o poate ajuta. Vor pleca rapid din viața voastră și cei care au parazitat mult timp. Oamenii cu adevărat puternici înțeleg că nu pot ajuta mereu și acest lucru este normal.

3. Simțul umorului

Toată lumea iubește oamenii amuzanți, care știu să râdă de eșecuri și de ei înșiși. Râsul detensionează situația, vă permite să vedeți partea pozitivă și să construiți mai ușor relațiile cu ceilalți.

Pentru a vă dezvolta această calitate, nu mai luați lucrurile prea în serios. Urmăriți oamenii: foarte mulți dintre ei fac glume și acceptă glumele în schimb. Nu vă supărați pentru lucrurile mărunte, fiți capabili să râdeți de voi înșivă. Antrenați-vă gândirea asociativă, deoarece multe glume sunt construite pe jocul de cuvinte.

4. Capacitate de lucru mare

Tot ceea ce este necesar pentru o muncă eficientă – este concentrarea. Deconectați toate sursele care vă distrag atenția. Concentrați-vă complet pe sarcina pe care trebuie să o îndepliniți. Așa cum pofta vine mâncând, așa și inspirația vine lucrând. Atunci când vă sustrageți mereu, creierului îi este dificil să se concentreze din nou. Prin urmare se reduce motivația. În plus, trebuie să vă setați regimul zilei: să dormiți și să mâncați suficient.

5. Abilitatea de a citi alte persoane

Pentru a ghici motivele altor oameni și a înțelege motivele comportamentului lor, este suficient doar să acordați atenție faptelor și cuvintelor, unde se uită și cui zâmbesc. Comparați aceste lucruri și trageți concluzii. Desigur, nu trebuie să faceți asta tot timpul liber.

6. Capacitatea de a atrage oameni

Atunci când comunicați, încercați să stabiliți contactul vizual: uitați-vă la interlocutor cu privire relaxată și calmă, zâmbiți. Oamenii carismatici știu să asculte și să fie cu interlocutorul pe același lungime de undă. De aceea, nu vă grăbiți să-i oferiți toată informația despre dvs., mai bine adresați-i întrebări. Nu suprimați emoțiile dacă vi s-a spus ceva ofensator – arătați că nu vă place acest lucru. La sinceritate răspundeți cu sinceritate, dacă doriți. Omul s-a deschis, deci o puteți face și dvs.

7. Abilitatea de a-ți controla reacțiile corpului

Autocontrolul – este abilitatea de a controla emoțiile și comportamentul, care ne ajută să ne atingem obiectivele. Avem nevoie de autocontrol pentru a îndeplini cu succes toate sarcinile noastre zilnice: la serviciu, la școală, în relațiile personale. Cu ajutorul lui, putem rămâne echilibrați, reținuți, ne putem păstra pacea interioară și exterioară. Pentru a dezvolta această abilitate, este necesar să vă puteți determina și înțelege propriile emoții.

Bătăile rapide ale inimii, tonusul muscular al corpului sau neputința, lipsa apetitului sau invers, un apetit prea mare – sunt o alarmă. Puteți învăța să le ”stingeți” făcând exerciții simple de respirație și meditații mai complexe. Atacurile de panică pot fi oprite, pentru ele există exerciții speciale.

Reacțiile mai simple, cum ar fi iritarea sau ridicarea vocii pot fi oprite, controlându-te la timp.

Sursa