10 tipuri de oameni toxici care te împiedică să te bucuri de viață. Evită-i!

Mediul nostru este capabil, atât să ne inspire la noi realizări, cât și să ne împiedice în mod semnificativ dezvoltarea. Există anumite tipuri de oameni, care nu ne aduc nimic bun în viață, dimpotrivă, doar o otrăvesc.

Urgent îndepărtați-vă de un astfel de om, dacă observați că este…

Invidios

Omul invidios întotdeauna se plânge. La el totul e mai rău decât la alții și se simte bine numai  atunci când îi infectează pe ceilalți cu negativitate. Chiar și cea mai obișnuită veste bună din viața ta îi provoacă invidie și plângeri, de ce nu are și el același lucru. Tot ce simți după ce comunici cu un astfel de om – este epuizare morală.

Supărăcios

Persoanele supărăcioase își amintesc toate greșelile mici, iar orice situație o transformă ”în seara amintirilor triste”. V-ați cerut deja scuze de sute de ori, însă acești oameni continuă să vă reamintească astfel de situații chiar și după mult timp. Evitați acești oameni pentru binele vostru.

Prea vorbăreț

”Neapărat vom merge împreună în vacanță”,”Ne mai întalnim încă un an și ne vom căsători”,”Te voi duce cu sigurantă la restaurantul cela” și alte fraze similare din arsenalul acestor oameni. În realitate, ei întotdeauna trag de timp și vă hrănesc cu promisiuni goale.

Dacă observați că persoana pentru care aveți cele mai sincere sentimente vă promite mereu ceva, dar nu se ține niciodată de cuvând din cauza presupusei scleroze sau a speranței că poate deja ați uitat, atunci este timpul să vă spuneți la revedere.

O fantomă

Drumurile voastre s-au separat cu mult timp în urmă. În realitate, când vă întâlniți, nici măcar nu aveți despre ce discuta, însă continuați să-l acceptați în viața voastră, pentru că vă pare rău pentru trecut.

Când relația s-a epuizat, nu merită să vă agățați de ea. Vă încălziți sufletul cu amintiri vechi, fantomatice, dar nu cu ceea ce există în realitate. Eliberați această persoană pentru a permite să intre ceva nou și frumos în viața voastră.

Egoist

Egoiștii au nevoie să se alimenteze cu iubirea și atenția cuiva. Ei țin victima lângă sine, hrănind-o cu diverse promisiuni pe care desigur, nu le îndeplinesc. Ei fac doar ceea ce au nevoie, forțând victima să-și sacrifice viața și timpul liber pentru ei.

De la astfel de personalități este necesar să fugiți cât mai departe, pentru că nimic și nimeni nu-i interesează, în afară de propria persoană.

Ipocrit

Acest om te sprijină, de cele mai multe ori fiind de acord cu opinia ta, îți zâmbește privindu-te direct în ochi. Dar e suficient să te întorci și mediat va începe să bârfească pe la spate, oferind atât informația adevărată, cât și cea exagerată. Acești oameni vor să devină populari, încercând să mulțumească pe toată lumea. Nu pot fi considerați de încredere, deoarece cu prima ocazie, dacă asta le convine, te vor expune într-o lumină proastă.

Victima

Nu v-ați văzut câteva luni. Nu aveți nicio idee despre ce s-a întâmplat în viața acestei persoane și la toate propunerile să vă întâlniți ați auzit răspunsul că nu are timp. Dar, brusc, această persoană apare din nou în viața voastră  și, ca de obicei, cu o anumită problemă: să împrumute bani, să locuiască temporar, să-l angajați la muncă etc.

Astfel de persone trebuie îndepărtate fără mari regrete, întrucât vă folosesc în scopurile lor.

Cel ce critică

”Ți-ai tăiat părul? Știu că mie bretonul nu mi se potrivește, ci numai celor care au fruntea înaltă sau riduri, așa cum le ai tu” Vi se pare cunoscută expresia?

Astfel de oameni încearcă să-și arate superioritatea, umilindu-i pe alții. Ei otrăvesc viața grațios, de exemplu, combinând un compliment cu un comentariu veninos. Pentru a scăpa de influența lor, merită să-i puneți la punct odată și pentru totdeauna, răspunzând la fel. Din moment ce nu sunt obișnuiți că cineva le poate răspunde înapoi, își vor simți imediat slăbiciunea și nu vă vor mai atinge.

Sursa