Veți comunica mai ușor cu oamenii negativi, dacă veți ține cont de aceste 6 sfaturi!

Persoanele negative se aseamănă cu “găurile negre” din spațiu – la început apar lângă noi de nicăieri, apoi încearcă să absoarbă tot ceea ce le înconjoară. Dar, indiferent cât de negative sunt acestea, este extrem de important (nu numai pentru binele vostru, ci și pentru binele lor) să nu cedați provocărilor și să rezolvați situația într-un mod cât se poate de sensibil și corect.

1. Nu încercați să găsiți limbă comună cu acești oameni

Mulți oameni încearcă să evite conflictele cu orice preț, chiar și în detrimentul lor. Tocmai de aceea, persoanele care ajung sub influența comportamentului negativ încearcă adesea să găsească limbă comună cu acești oamenii. Acest lucru este inutil. Persoanele negative nu-și doresc asta, unica lor dorință este să arunce cât mai multă ”murdărie”, în speranța de a se simți mai bine.

2. Îndepărtați-vă de ei, dacă este necesar

Dacă sunteți permament sub influența comportamentului negativ, asta vă poate epuiza emoțional și fizic. Instinctiv, simțim când altă persoană ne trage mult mai departe decât limitele zonei noastre de confort. Și dacă acest lucru se întâmplă tot mai des – cel mai probabil, ar trebui să scăpați de societatea acestei persoane. Toți avem limitele noastre, de care nu trebuie să ne rușinăm sau pe care să le ignorăm.

3. Zâmbiți

Adesea comportamentul negativ al unei persoane poate fi cauzat de percepția distorsionată a lumii din jurul ei. Uneori zâmbetul și atitudinea binevoitoare vă pot ajuta să schimbați această percepție în bine.

4. Comportați-vă ca adulții

Atunci când începem să percepem oamenii negativi ca un obstacol în calea noastră sau ca pe o amenințare, în compania lor cu ușurință ne putem ”coborî” la același comportament copilăresc ca și ei, insultând sau acțiunând impulsiv. Într-o oarecare măsură este o reacție naturală, pentru că nimănui nu-i place societatea unor astfel de oameni, însă este contraproductivă, întrucât le permite “să se dezlănțuie” și mai mult.

5. Stabiliți limite  pozitive

Probabil fiecare dintre voi a auzit sfatul: “Controlează ceea ce poți controla și încearcă să nu-ți faci griji pentru orice altceva”. Deci, utilizați-l! Crearea și menținerea unui mediu pozitiv în jurul nostru este în întregime în puterea noastră. Un mediu pozitiv nu numai că ne protejează de energia negativă, dar de multe ori îi ajută și pe acești oameni să se simtă mai pozitivi. Și de la starea de spirit pozitivă până la acțiunile pozitive este doar un pas.

6. Fiți realiști

Întrucât majoritatea dintre noi tinde să-și facă griji pentru cei din jur, de multe ori chiar ne dorim să-i ajutăm pe cei a căror viziune asupra lumii și atitudine față de viață este mult mai pesimistă și mai negativă decât a noastră.

Cu toate acestea, este important să nu uităm că acești oameni pot fi ajutați numai dacă noi înșine ne vom păstra optimismul și viziunea pozitivă asupra lumii. Și dacă toate eforturile sunt inutile, iar energia lor negativă începe să vă otrăvească sufletul și mintea … probabil că a venit momentul să vă luați rămas bun. Pentru totdeauna.

Sursa