Ce-și doresc BĂRBAȚII: 4 Lucruri de care au nevoie cel mai mult într-o relație, însă nu vorbesc despre ele.

Young couple having a good time - Indoors

Bărbații, nu sunt dispuși să vorbească prea mult despre sentimente și relații. De fapt, ei nu sunt de vină pentru acest lucru, deoarece au fost crescuți într-o atmosferă de suprimare a emoțiilor: “Ești băiat, nu trebuie să plângi!” – Și el nu plânge toată viața. Și, în plus, tace, nu spune nimic. De aceea, majoritatea bărbaților sunt predispuși la suferințe în tăcere. Ei poartă în sine resentimentele nespuse, pretențiile și nevoile nerealizate – și, de asemenea, pleacă fără cuvinte atunci când nu mai pot suporta toate astea. Suprimarea fricilor, dorințelor și sentimentelor – deoarece așa e acceptat – duce la faptul că bărbații pur și simplu nu știu cum să exprime cel mai bine tot ceea ce ”îi doare”. Iar femeile trebuie să ghicească, construind ipoteze incredibile, care în cele din urmă duc la noi certuri.

Ce-și doresc de fapt bărbații?

1. Liniște

Bărbatul vrea să găsească un loc liniștit, unde se va putea opri. Unde va putea pune capul pe genunchii cuiva și va simți cum mîinile îi mângâie părul. Unde va putea să se relaxeze și să nu dovedească nimănui nimic. Unde el deja a dovedit totul – doar prin existența sa și nu prin anumite realizări.

2. Respect

În ciuda zgârceniei emoționale și înstrăinării, bărbații au un Ego extrem de sensibil și delicat. Ei își doresc aprobare și acceptare și înțeleg dragostea ca respect. Dacă nu întâlnesc respectul, ei devin cruzi și nemiloși.

Pentru bărbați este important să știe că sunt importanți, semnificativi și valoroși în viața femeii. Nu cel pe care ea îl folosește. Și nu cel de care își va ”șterge picioarele”. Ci cel pe care îl admiră. De care este mândră. Cel pentru care ”își pierde capul”.  Chiar și la nivel chimic, bărbatul simte dacă femeia – chiar și fără cuvinte – îl disprețuiește, râde de el și nu-l respectă.

3. Atașament s*xual

Noi, oamenii, comunicăm cu ajutorul corpurilor. Ne atingem reciproc, facem dragoste, ne îmbrățișăm – toate acestea ne permit să transmitem informații, să împărtășim experiențe, sentimente, chiar și visuri.

Pentru bărbați, atașamentul s*xual înseamnă un pic mai mult decât pentru femei. Femeile s-au obișnuit să analizeze cu urechile, determinând compatibilitatea în funcție de ceea ce-și spun partenerii unul altuia. Iar bărbații, deoarece nu sunt capabili să-și exprime emoțiile în cuvinte, evaluează apropierea prin contactul corpurilor.

Pentru bărbat este foarte importantă compatibilitatea fizică – în parte, acesta este modul său de comunicare. Astfel își poate exprima atât puterea, cât și recunoștința și dragostea sa. Astfel el se relaxează și găsește încă o formă de liniște, despre care s-a vorbit mai sus. Dacă femeia  nu răspunde la semnalele sale, el pur și simplu nu știe să comunice cu ea. Mai devreme sau mai târziu el va înceta să-și înțeleagă partenera, iar ea pe el.

4. Spațiu

Așa cum bărbatul este ”obligat” toată viața să demonstreze tuturor că este bărbat, pentru el sunt extrem de importante acele lucruri pe care deja a reușit să le merite. Chiar dacă e vorba de mașină sau altă ”jucărie” – asta este ceea ce consolidează realizările sale (la un anumit nivel).

Bărbatul vrea ca femeia să-i permită să fie bărbat – cu toate” jucăriile”, prietenii și distracțiile sale, care îi dau sentimentul de încredere. Intervenind în spațiul lui, femeia întervine în psihologia sa, încercând să-l modeleze după sine. Și acest lucru aproape nicioadată nu se încheie cu ceva bun.

Încercați să acceptați bărbații așa cum sunt, fără etichete sau presupuneri. Și veți afla că, de fapt, toți suntem de pe aceeași planetă.

Sursa