Un sfat ÎNȚELEPT al mamei a SALVAT căsnicia fiicei sale…

Nunta fiicei. Când oaspeții au plecat, mama i-a oferit fiicei un carnet de economii cu 2000 de dolari în cont și i-a dat un sfat înțelept: “Draga mea, ia aceast carnet și păstrează-l ca amintire a vieții voastre împreună. De fiecare dată când depuneți bani pe acest depozit, scrieți în onoarea cărui eveniment din viața voastră este făcut. După un timp, veți vedea ce ani fericiți ați trăit împreună “

Fiica i-a împărtășit această idee neobișnuită soțului ei și au decis că este o tradiție frumoasă, așteptând cu nerăbdare plățile ulterioare. După un timp, carnetul a luat o altă formă:

– 16 februarie – 200 de dolari: prima mea zi de naștere în căsătorie.

– 5 martie – 400 de dolari: ea a primit primul salariu la noul loc de muncă.

– 15 mai – 300 de dolari: călătoria în Thailanda.

– 20 iunie – 1500 de dolari: așteptăm copilul!

– 13 iulie – 1000 de dolari: ne-am mutat într-un apartament nou.

Înregistrările se actualizau…

Peste ani relația între ei a început să se deterioreze. Au apărut pretențiile, certurile, neînțelegerile. Au încetat să-și mai împărtășească reciproc experiențele. Se părea că nu mai există dragoste între ei. Fiica a venit la mama ei și i-a spus că vrea să divorțeze, pentru că viața ei a devenit insuportabilă.

Mama i-a spus următoarele: “Desigur, te înțeleg, dragă. Dar înainte de divorț, faceți un lucru. Retrageți toți banii din contul de economii și împărțiți-i în mod egal. Nu mai trebuie să păstrați acest depozit.

Fiica a recunoscut că este un gest înțelept și a mers la bancă sa retragă suma. În timp ce își aștepta rândul, începu să recitească toate înscrierile din carnet. Ochii i s-au umplut de lacrimi, își aminti toate lucrurile bune care au fost în căsnicia lor. Nu a putut retrage banii și s-a întors acasă.

Venind acasă, i-a înmânat soțului carnetul de economii și i-a spus că toți banii trebuie cheltuiți.

Câteva zile mai târziu, soțul a mers la bancă să retragă banii din cont. În timp ce-și aștepta rândul, se uită și el în carnet. Toate evenimentele comune i-au trecut prin fața ochilor.

Întorcându-se acasă, i-a înmânat carnetul soției. Acolo era un nou depozit de 10.000 de dolari. A apărut o nouă înscriere: “În această zi mi-am dat seama că te iubesc mai mult decât viața și nu vreau să te pierd. Mi-ai dăruit foarte multă fericire.”

Ei și-au păstrat căsătoria și carnetul de economii până în prezent.

Sursa