Dacă vă doriți o relație Stabilă și de Lungă Durată trebuie să țineți cont de Aceste 5 Reguli!

Articolul va fi util tuturor celor cărora le pasă nu numai de carieră, ci și de relația completă cu persoana potrivită.

1. Căsătoriți-vă sau începeți o relație serioasă numai din motive corecte.

Motivul pentru căsătorie poate fi doar unul: trebuie să vă doriți să fiți alături de această persoană – asta spun oamenii cu experiență.

Singurul lucru care într-adevăr funcționează – este admirația sinceră unul față de celălalt. Dacă alegi să te căsătorești pentru ca partenerul să te facă fericit(ă) – asta este calea directă spre co-dependență.

2. Nu trebuie să aveți speranțe false

Deseori îndrăgostiții, căsătorindu-se, cred că vor păstra pentru totdeauna intensitatea sentimentelor, iar atunci când emoțiile se potolesc, ei cred că familia se destramă. Iubirea – e o chestie ciudată. Când suntem îndrăgostiți îi iertăm partenerului orice neajuns. Dar asta nu va continua veșnic – cel mult câțiva ani. Și de îndată ce fiorul iubirii trece, nu trebuie să credeți că dragostea a trecut și sunteți pe punctul de a divorța. Trebuie să învățați să iubiți omul așa cum este, să-l respectați și să vă bucurați că îl aveți alături.

Dragostea adevărată este o alegere: să fii cu cel de lângă tine, în ciuda circumstanțelor, în ciuda faptului că nu te face întotdeauna fericit(ă). E dificil, dar e și valoros.

3. Cel mai important lucru într-o relație este RESPECTUL

Conflictele în cuplu sunt inevitabile și deseori ne rănim sentimentele unul altuia, indiferent cât de mult ne dorim să evităm asta. Singurul lucru care vă poate ajuta să rămâneți împreună este respectul reciproc, sentimentul că vă prețuiți reciproc mai presus de orice, că aveți încredere reciprocă și credeți că partenerul va face ceea ce va fi cel mai bine pentru ambii. Doar nu uitați că trebuie să vă respectați și pe voi înșivă.

4. Comunicați sincer despre absolut orice

Comunicați, în special despre ceea ce vă rănește. Dacă vă deranjează ceva în relație este necesar să vorbiți despre asta: atunci când vorbim sincer, se creează sentimentul de încredere datorită căruia se naște intimitatea. Poate fi dureros, dar tot trebuie să o faceți, pentru că nimeni nu vă va îmbunătăți relația, cu excepția voastră.

Încrederea este, de asemenea, necesară pentru a face față sentimentului neplăcut de gelozie. Cu toții trebuie să înțelegem că partenerul poate avea alte interese, poate comunica cu alți oameni și nu merită să fiți supărați, văzând că vorbește cu altcineva.

5. Doar personalitățile sănătoase pot avea relații sănătoase

În orice căsătorie, ești nevoit să sacrifici ceva de dragul altei persoane. Însă dacă relația se menține numai pentru că cineva renunță la interesele sale de dragul celuilalt, mai devreme sau mai târziu această relație se va rupe. Relația bazată pe sacrificiu este sortită la eșec.

Relații sănătoase fericite pot avea numai personalitățile sănătoase. Cuvântul cheie este “personalitate”. Asta înseamnă că oamenii ar trebui să aibă propriile idei despre ei înșiși, interese personale, hobby-uri, cărora le dedică timp.