Până la 21 de ani copilul trebuie să învețe aceste 7 reguli simple, pentru a avea succes în viață și libertate deplină!

Sunt întrebată periodic ce atitudine am față de educarea copiilor și ce consider eu că este corect. Consider că scopul educației este de a învăța omul să rezolve aceste 3 sarcini:

1. Cum să-și regleze emoțiile și nevoile independent și nu cu ajutorul altor persoane.

2. Cum să se întrețină singur, și nu cu ajutorul altor persoane,

3. Cum să se realizeze în societate independent, și nu cu ajutorul altor persoane.

Asta e tot. Dacă ați născut un copil, sunteți responsabili să-l învățați cum să rezolve aceste trei probleme.

Mulți părinți sunt conduși de ideea egalității cu copiii lor. Cred că această idee este periculoasă pentru viața și psihicul copiilor. Pentru că adevărata egalitate vine odată cu egalitatea posibilităților, asigurate prin muncă proprie. Și dacă el nu conștientizează asta, atunci e condamnat la eșecuri sociale permanente.

Doar inegalitatea este capabilă să motiveze dezvoltarea abilităților. Atât timp cât copilul tău crede că este egal cu tine, el nu are necesitatea să depună eforturi pentru a învăța să rezolve aceste trei sarcini.

Părinții nu sunt egali cu copiii până când copiii nu rezolvă aceste trei probleme independent. Și chiar și după aceea, inegalitatea persistă, dacă părinții continuă să crească și să se dezvolte, pentru că înțelepciunea nu are cale inversă și opinia unor astfel de părinți întotdeauna va avea mai multă valoare, decât opinia celui mai deștept copil.

Ideea egalității corupe și impune iluzii în mintea copiilor, că ei au aceleași competențe ca și părinții, neavând pentru aceste competențe aceleași temeiuri.

Până la 21 de ani copilul trebuie să învețe câteva reguli simple:

1. Nimeni nu-i datorează nimic.

2. Regulile sunt stabilte de cel care plătește.

3. Unicitatea și genialitatea – sunt baza dezvoltării sentimentului de autoimportanță și mândriei, iar în viața reală aceste calități nu au nicio valoare.

4. Valoarea reală a unei persoane este oferită de abilitățile sale – de a construi interacțiuni sociale și de a-și vinde produsele și serviciile. Acestea sunt abilități care aduc rezultate reale sub formă de libertate psihologică și financiară completă și independență față de alte persoane.

5. Încercările de a comunica pe picior de egalitate cu cei care plătesc pentru el și rezolvarea problemelor sale – este o mitocănie. Vrei să-ți stabilești regulile – atunci plătește.

6. Pentru ca alți oameni să-i respecte limitele, gusturile și nevoile, trebuie să merite acest lucru prin contribuția sa la cauza comună. Autoritatea nu cade din cer.

7. Dezvoltarea are loc cel mai rapid în condițiile care sunt acum. Condițiile ideale duc la degradare, nu la dezvoltare, iar dacă vrea să devină rapid un magician al propriei realități, el trebuie să accepte condițiile jocului așa cum sunt acum, cu toate limitările și problemele.

Această aventură este calea cea mai scurtă spre succes, prosperitate și libertate deplină.

Autor: N. Rubshtein

Sursa