Cum să nu dai greș, atunci când îți alegi partenerul? Ține cont de aceste 7 reguli simple și în același timp complexe!

Deseori se întâmplă că omul care ți se părea minunat și care ți se potrivea perfect, după o anumită perioadă de timp devine ”alt om” și de cele mai multe ori asta se întâmplă când deja există copii, proprietăți comune, ceea ce complică și mai mult alegerea viitoarelor acțiuni. Ce să faci ca să nu ajungi în astfel de situații? Pentru asta există câteva reguli simple și în același timp complexe:

1. Iubirea încă nu este un motiv pentru relație.

Dacă de la prima întâlnire ești cuprins(ă) de euforie, ți se pare că sunteți creați unul pentru celălalt – nu poți avea încredere în această stare. De fapt, nu cunoști deloc această persoană și euforia ta se poate baza pe orice, inclusiv pe unele traume din copilărie și particularități psihologice. Mai ales dacă ai crescut într-o familie în care exista un mediu nefavorabil sau un model de relație nesănătoasă. În acest caz, o astfel de euforie va fi provocată de oamenii cu care este posibil să se recreeze aceeași relație patologică. Prin urmare – nu trebuie să avem încredere în euforie.

2. Fără fantezii și reconstruirea imaginii omului după propria dorință.

Atunci când doar începem să comunicăm, de multe ori avem tendința să ne gândim la o mulțime de calități care nu au confirmare reală. Pur și simplu ni se pare că el/ea este într-un fel sau altul. Aceasta este o opțiune foarte periculoasă. Oamenii, pentru a face impresie, au tendința să-și ascundă defectele și să creeze o imagine frumoasă. Imaginea, mai devreme sau mai târziu va fi descoperită și ne vom lovi de o realitate care poate fi foarte diferită. Prin urmare, trebuie să vă concentrați doar pe fapte și acțiuni.

3. ”Cu toți a fost așa, însă cu mine va fi diferit(ă).”

Este o mare greșeală – să presupui așa. Oamenii, din păcate, nu se schimbă prea mult, numai din proprie voință și, cu siguranță, nu în favoarea partenerului. Același lucru este valabil și pentru ideea că poți schimba comportamentul cuiva sau îl poți reeduca. Nu trebuie să te bazezi pe asta. Ia ceea ce ți se oferă sau refuză.

4. Apropiați-vă lent.

Perioada curtării și apropierii este o oportunitate de a cunoaște omul suficient, pentru a-l putea vedea obiectiv. La început relația se construiește la nivelul minții, apoi la nivelul intimității emoționale și apoi la nivel corporal. Acest lucru îți permite să simți omul, să vezi dacă este posibil să te înțelegi cu el, să vezi ce valori are, cum trăiește, cum găsiți limbă comună etc.

5. ”Aschia nu sare departe de trunchi”

Aceasta înțelepciune populară este foarte, foarte importantă. Încercați să aflați în ce familie a crescut. Este imposibil să nu iei modelul de relații din familia părintească și acest lucru nu poate să nu-ți afecteze personalitatea. O persoană matură ar trebui să fie separată de părinți, atât fizic, cât și emoțional. Dacă te aștepți că o să-l ”scoți” cu dragostea ta din cuibul părintesc, te înșeli. De asemenea, este o mare greșeală să crezi că dintr-o familie disfuncțională poate ieși o persoană sănătoasă psihologic.

6. Uită-te la prieteni și la relația omului cu ei.

Nu ne alegem cercul de comunicare pur și simplu, îi alegem pe cei care ni se potrivesc și cu care ne simțim confortabil, cu care avem aceleași norme și interese. De aceea, uitându-ne la cercul de prieteni, putem intelege foarte multe lucruri despre om.

7. Niciodată nu încerca să te convingi.

Dacă descoperi în om ceva care nu se potrivește exact cu ideile tale despre partenerul dorit, nu trebuie să-l justifici și să cauți motive sau modalități de a trece cu vederea, rămânând în relație.  Nu trebuie să închizi ochii la nimic, dacă în interior te simți dezgustător.

O regulă importantă a vieții de familie de succes – partenerii trebuie să aibă aceleași standarde în ceea ce privește viața de familie, construirea relației și vieții în general.  Dacă nu accepți agresiunea deschisă și isterie, iar partenerul își permite asta – nu-ți fă iluzii, că va fi altfel. Dacă nu vă potriviți după activitatea sexuală, este puțin probabil ca asta se va schimba vreodată. Dacă bărbatul crede că a discuta despre relații este o pierdere de timp, iar tu nu poți fără asta în relație, atunci înseamnă că nu este potrivit pentru tine. Și punct. Este mai bine să fii dezamăgit în prag, decât cu familie și copii în spate.

Sursa