14 lucruri ”dificile” pentru bărbați într-o relație. Vezi ce și-ar dori de fapt de la femeile lor!

Mă pregăteam pentru unul dintre seminariile mele și am decis să fac propriul sondaj, la care au participat 20 de bărbați cunoscuți, unde i-am întrebat ce li se pare cel mai “dificil” în relația cu femeia. Mulțumesc bărbaților pentru sinceritate.

1. Este dificil să ghicesc ce are nevoie și ce simte. Ar fi mai ușor dacă soția mea ar vorbi direct, fără aluzii.

2. Adesea e dificil să-i potolesc crizele de isterie. Apoi am nevoie de timp pentru recuperare. Ar fi mai ușor dacă soția ar putea să facă față emoțiilor sau cel puțin să-mi spună ce e de făcut în acest caz.

3. Este dificil să lupt împotriva fantomelor – de a anticipa ce poate auzi și vedea în cuvintele și acțiunile mele. Ar fi mai ușor dacă soția mea ar auzi exact ceea ce spun.

4. E greu să-ți dovedești întotdeauna sentimentele – dacă sunt alături de ea, înseamnă că vreau să fiu cu ea.

5. Este dificil să concurezi cu trecutul ei. Ce făcea fostul iubit, ce nu făcea fostul soț. Ar fi mai ușor dacă în relație vom fi doar noi doi.

6. Este dificil să fii în contact tot timpul. Pentru mine este important să fiu singur. Pentru ea e puțin că sunt alături de ea. Ar fi mai ușor dacă aș avea posibilitatea să fiu “cu mine” fără a dăuna relației.

7. E dificil să lupți cu complexele ei. Eu nu sunt psiholog, dar sunt gata să-i ofer sprijin. Însă ar fi mai ușor dacă nu aș fi ”prietena” ei și nu aș soluționa problemele interne care nu le înțeleg.

8.  E dificil să vorbesc cu ea despre probleme, pentru că percepe totul cu emoțiile, nu cu mintea. Ar fi mai ușor dacă ar fi gata să vorbească și să asculte, fără să cadă în isterie și pretenții.

9. Este dificil să te simți vinovat tot timpul, se pare că asta deja este o manipulare specială. Ar fi mai ușor dacă fiecare dintre noi ar fi responsabil pentru sentimentele sale. Nu pot fi responsabil pentru sentimentele soției mele și nu pot fi vinovat tot timpul.

10. Este dificil să văd cât de mult obosește, aș vrea să aibă mai multă grijă de sine. Nu știu cum e mai bine pentru ea. Ar fi mai ușor dacă soția ar avea grijă de sine, fără să aștepte ca eu să ghicesc ce are nevoie. De mine voi avea grijă eu.

11. Este dificil să fii întotdeauna în tensiune. Este dificil să simt tot timpul că nu sunt ”un soț ideal”, ”un tată ideal”.

12. Este greu să te simți vinovat de ceva necunoscut. Este dificil, când soția așteaptă, dar nu este clar ce. Ar fi mai bine dacă ar spune de ce este nemulțumită.

13. Este dificil atunci când nu are încredere, mă controlează și este geloasă. Ar fi mai ușor dacă s-ar relaxa.

14. Este dificil să aflu că toată lumea știe totul despre noi. Ar fi fost mai ușor dacă soția nu ar distribui pe rețele sociale toată informația despre familia noastră sau cel puțin m-ar întreba dacă sunt de acord.

Sursa