7 sfaturi care te vor ajuta să găsești armonia în viață, recomandate de faimosul lider spiritual Ravi Shankar

Sri Sri Ravi Shankar – este fondatorul organizației non-profit de renume mondial “Art of Living”, consultant oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, fondatorul Asociației Internaționale “Valorile universale”. El predă arta de a trăi în zeci de țări. În 2009, a fost numit printre cei mai influenți 7 oameni din India, potrivit revistei Forbes India. În 1982, Sri Sri Ravi Shankar a început să predea Sudarshan Kriya, o tehnică respiratorie unică care elimină stresul și aduce complet mintea în prezent.

Iată câteva sfaturi recomandate de Sri Sri Ravi Shankar pentru a trăi în armonie cu noi înșine:

1. Nu trebuie să te grăbești nicăieri. Dar trebuie să fii acolo unde te simți bine. Dacă simți că ești în locul nepotrivit, ridică-te și mergi acolo unde te cheamă vocea ta interioară. Amintește-ți că pentru a găsi, nu este necesar să mergi undeva. Este o linie fină, iar cheița este în prezența constantă.

2. Nu încerca să controlezi oamenii și evenimentele. Nu planifica, nu aștepta, nu dori. Învață să reziști unei pauze, în timpul căreia nu se întâmplă nimic. Lasă oamenii să vină la tine, iar evenimentele să se întâmple. Totul se întâmplă cu un motiv.

3. Permite-ți libertatea de a fi tu însuți, iar altora să fie ei înșiși. Amintește-ți că fiecare are propria cale și lecțiile sale . Dacă drumurile voastre se intersectează – bine, iar dacă se separă, de asemenea este bine, pentru că totul întotdeauna e spre bine.

4. Nu tinde să ai totul și imediat. Chiar și atunci când ți se pare că nu ai nimic – întotdeauna există ceva, iar ceea ce nu-ți ajunge – va întinde mâna darnică un prieten, frate, soră, un trecător. Fii moderat în totul.

5. Întâlnește-i pe toți și toate cu zâmbet și iubire. Dar niciodată nu spune la revedere, pentru că nimic nu este niciodată definitiv. Spune: “Mulțumesc și ne vedem din nou”.

6. Fii deschis oamenilor, cosmosului, lui Dumnezeu – spune-i cum dorești. Crede-mă – totul în  viața ta decurge în cel mai bun mod pentru tine. Chiar și atunci când crezi că mai rău de atât nu se poate… Nu știi niciodată unde găsești, unde pierzi.

7. Pentru a îmbrăca o cămașă curată, trebuie s-o arunci pe cea veche.

Sursa