6 Lucruri despre care trebuie să taci, chiar și atunci când ești întrebat

Noi, oamenii, suntem ființe sociale, de aceea nu rezistăm fără comunicare. Ne este dificil să nu vorbim cu nimeni, dificil să nu ne împărtășim gândurile și ceea ce ne frâmântă. Cu toate acestea, uneori conversația nu devine “hrană pentru suflet”, ci o adevărată “otravă”, care obligă interlocutorul să încheie cât mai repede conversația și să contacteze cât mai puțin cu noi.

Vedeți mai jos 6 Lucruri despre care este mai bine să nu vorbiți, chiar dacă sunteți întrebați:

1. Despre boli

Dacă un prieten apropiat, un membru al familiei sau o rudă se interesează de starea ta de sănătate – desigur, poți vorbi. Însă pe ceilalți oameni nu-i interesează detaliile testelor tale, vizitele la medic sau bunăstarea zilnică și toate simptomele.

2. Despre relațiile anterioare

Puțin probabil vei reuși să eviți acest subiect – dacă începi o nouă relație. Dar nici nu este necesar. Când se ivește momentul potrivit, merită să povestești/să asculți despre trecutul omului apropiat. Acest lucru ne oferă un portret mai clar al persoanei, al caracterului său. Dar este suficient să spui că relația a fost, s-a încheiat dintr-un anumimt motiv și să nu te plângi cât a fost de rău sau de bine, ce făceați și unde mergeați. Acesta este trecutul, iar tu ai deschis o pagină nouă.

3. Arhiva personală

Uneori suntem rugați să arătăm fotografiile din concediu. Și atunci ești tentat să demonstrezi și celelalte 150 de fotografii, inclusiv și cele nereușite. Același lucru este valabil și pentru albumele de familie, videoclipurile preferate, lucrurile făcute manual etc. Insistența excesivă va face persoana să se retragă și să fugă de tine.

4. Secretele străine

Bârfele – sunt tabu. Situația se poate întoarce astfel, încât peste o anumită perioadă de timp faptele vor indica spre tine ca fiind prima sursă. Și atunci îți va fi rușine. Și nici nu trebuie să intervii  în chestiile altor oameni, în special cele de familie.

5. Copiii străini

Ține minte o regulă simplă: niciodată nu critica un copil în prezența părinților. În special în prezența mamei. Chiar dacă acest copil e vinovat, ea niciodată nu va fi de acord, ci dimpotrivă doar își va consolida încrederea că puiul ei este cel mai bun.

6. Nu vorbi despre tine

Despre tine încearcă să vorbești cât mai puțin. În primul rând, cu cât mai puține lucruri cunosc oamenii despre tine, cu atât mai bună și mai calmă e viața. În al doilea rând, există riscul să te ia valul și atunci dialogul se va transforma într-un monolog. Tăcerea întotdeauna e frumoasă, iar cel ce tace întotdeauna e mai frumos decât cel ce vorbește.

Sursa