Iată cum calmezi un copil cuprins de furie -7 sfaturi eficiente!

Uneori, copiii cu greu pot face față propriilor emoții. Sarcina noastră ca părinți, este, nu numai să-i ajutăm să se calmeze, ci să-i învățăm singuri să ajungă la starea de echilibru.

Iată câteva sfaturi despre cum puteți liniști un copil mânios:

1.Compătimește-l

Ceea ce nouă ni se pare o prostie, pentru copil poate fi ceva foarte important. Dacă micuțul tău plânge pentru că își dorea șosetele albastre, însă tu i le-ai pus pe cele roșii, atunci în loc să spui “Care este diferența?” încearcă să nu-i depreciezi emoțiile pe care le simte. Dacă el vede valoarea acolo unde nu o vezi tu, nu trebuie să-i spui că sentimentele lui sunt greșite.

2. Oferă-i spațiu, dar nu-l izola

Copiii care au tendința să se înfurie, de obicei, sunt predipuși să agreseze fizic.  Ajută-l să-și ușureze tensiunea. O pernă specială pentru a bate sau un colț în care se va calma – este o soluție bună.

3. Amintește-i că este normal să se înfurie

Emoțiile sunt o parte normală a dezvoltării noastre. De aceea, nu este nimic ieșit din comun dacă ne înfuriem sau ne simțim triști. Dacă pedepsești copilul – întotdeauna pedepsește-l pentru comportament, dar nu pentru emoția pe care o simte.

4. Nu reacționa prea emoțional.

Încearcă să-ți păstrezi vocea calmă. Înțeleg, e mai ușor de zis decât de făcut. Dar, cu cât ești mai liniștită, cu atât mai ușor îți va fi să-l calmezi.

5. Ascultă, privindu-l în ochi

Copiii trebuie să simtă că sunt auziți, în special atunci când sunt supărați. Contactul vizual este incredibil de util. Lasă copilul să vorbească despre ceea ce i se întâmplă – asta îl va ajuta să se calmeze, puțin câte puțin.

7 sfaturi pentru copil, cum să se calmeze singur

1. Să numere până la cinci

Numărarea – este o modalitate foarte bună pentru copil de a se opri și a se gândi înainte de a acționa, așa cum cere furia. Copiilor le este deosebit de dificil să-și controleze impulsurile. Această tactică simplă le va oferi timp să-și conștientizeze reacția.

2. Să repire profund

Respirația profundă – este un mod excelent de a te relaxa. Indiferent ce simte copilul, câteva inspirări profunde și expirații lente vor calma corpul și vor opri furia.

3. A respira în mâini

O altă tehnică de respirație profundă. Expirând în mâini, nu în aer, copilul își simte respirația și îi poate simți puterea.

4. Să-și pună mâinile în buzunare

Acest lucru îl va ajuta să simtă limitarea fizică. De asemenea, poate sta pe mâini sau le poate strânge strâns.

5. Să strângă și să relaxeze pumnii

Acest lucru îl va ajuta să elibereze tensiunea din corp. Copiii de multe ori nici nu conștientizează cât sunt de tensionați, atunci când sunt supărați.

6. Să-și ”scaneze” corpul

Începând de la cap, să ”inspecteze” în gând, orice parte a corpului și să o relaxeze.

7. Să roage pe cineva să-l îmbrățișeze

Îmbrățișările îmbunătățesc starea de spirit în orice situație. Să găsească pe cineva pe care-l iubește și să-l îmbrățișeze.

Sursa