Această femeie își ura soțul pentru că a înșelat-o, însă în curând, a primit de la el ultimul dar…

Această poveste este despre o ceartă lipsită de sens și separarea dureroasă a părinților mei. Nu mi-a dat pace mai mult de 20 de ani. Vreau să o las aici, poate va fi un exemplu și o lecție pentru cei care nu pot ierta.

În ultimii ani, mama mi-a povestit de câteva ori cum l-a întâlnit pe tata.

Probabil vă amintiți jocul, când copiii își ascund micile comori în spatele casei sau undeva în curte. Sapă o groapă și pun acolo ceva important pentru ei. Apoi, pun un semn unde a fost îngropată comoara, iar a doua zi o caută. Mama și tata în copilărie locuiau în curțile vecine. Și s-au întâlnit în timpul acestui joc.

Mama și-a ascuns comoara, iar într-o oră începuse o ploaie care a spălat toate urmele…În acea zi, ea îngropase bijuteria bunicii pe care a luat-o în secret. Desigur, mama a fost certată că a pierdut bijuteria și i s-a interzis să iasă din casă.

Din cuvintele mamei, la acea etapă tata deja era îndrăgostit de ea și o aștepta pe bancă, în curte, în fiecare zi. Însă mama a fost trimisă la țară, la bunici. Iar el și părinții lui în curând s-au mutat. Astfel, drumurile lor s-au separat.

După 10 ani, s-au întâlnit din nou. La acea vreme, ambii aveau câte 18 ani. O întâlnire întâmplătoare s-a transformat în dragoste, din care m-am născut eu.

S-au căsătorit, iar după 8 ani s-a întâmplat incidentul nefericit.

Părinții meu erau la o zi de naștere, unde tata a consumat alcool. Una dintre prietenele mamei s-a folosit de situația tatălui meu și s-a urcat pe el… În acel moment mama a intrat în cameră. A văzut totul și gata. Nicio explicație a tatălui meu, după ce s-a trezit, nu l-a ajutat.

Mama era de neînduplecat și a depus actele de divorț. Iar tata disperat și-a strâns lucrurile și a plecat într-o țară unde era război.

O lună mai târziu tata s-a întors… în sicriu. La înmormântare, mama nu a vărsat nicio lacrimă. Doar stătea tăcută. Apoi a venit un coleg de-al tatălui meu, i-a dat mamei o pungă și i-a spus:

– După ce a fost rănit, a mai trăit câteva minute și m-a rugat să vă transmit asta…

Când domnul a plecat, mama s-a așezat pe un scaun și a scos din pungă bijuteria care o îngropase în copilărie și pe care nu o putea găsi.

Apoi ea s-a închis în cameră și a plâns câteva zile. Din cauza unei fapte stupide și a răutății, tatăl meu a trebuit să moară, pentru a merita iertarea..

Iubiți-vă. Orgoliul este cel mai rău mod de a păstra dragostea și fericirea..

Sursa