De ce bărbații adoră să răsfețe femeile capricioase, dar nu pe cele demne?

Ați văzut acele buzișoare umflate, ochi mari și cu voce întinsă….”mă iubeeești?”. Ea stă pe umărul lui și ”plânge”, iar el cu bucurie îi îndeplinește toate dorințele și capriciile. Ea îi arată cu degetul ce vrea, iar el – face. Ea se bucură și cere din nou. Și bărbatul îi aduce daruri și flori, îi pune întreaga lume la picioare.

Însă dacă tu ești o femeie ”corectă” – atunci după încheierea etapei ”bomboanelor și buchetelor” – bărbatului îi dispare dorința de a te răsfăța, curta și bucura.

De ce se întâmplă asta?

Ce face femeia ”normală”? Se uită la asta și se gândește: ”Eu nu-mi voi permite un astfel de comportament!”, ”Cum poți manipula și cere?” ”Ea nu se respectă”, ”Doar îl folosește” etc.

O femeie adevărată, care se respectă, niciodată nu va cere, cu atât mai mult, în mod direct. Ea  va dori, dar în tăcere. ”Cum să cer, dar dacă refuză? Sau cere ceva în schimb? Nu, nu , nu, doar sunt femeie independentă.”

Ea își dorește….ca el să-și de-a seama singur! Să-și de-a seama și să facă – romantism. 

De aceea, începe să facă aluzii, să se teamă că aluzia ei seamănă cu o rugăminte și ridică mândră capul sus, face o față indiferentă, ca nu cumva bărbatul să-și dea seama că ea vrea ceva de la el. 

La această etapă, bărbatul are o ușoară paranoia, el vede că se întâmplă ceva cu femeia, dar nu înțelege ce…

Dacă el nu și-a dat seama, femeia – se supără, se enervează. În acest moment el începe să-și amintească ce a făcut în ultimii ani, pentru a găsi motivul în sine…

Femeia deja s-a comporat ciudat, de aceea nu mai poate da înapoi și spune direct că totul e din cauza ”florilor pe care el nu i le-a dăruit”. Ea nu poate face asta, de aceea începe să generalizeze și să compare. “Tu nu faci nimic pentru mine … Soțul Elenei în fiecare zi face asta și cealaltă…”

Așa cum la etapa precedentă el și-a amintit ce a făcut pentru ea, acum auzind fraza: ”Tu nu faci nimic pentru mine” – începe să se înfurie. 

Nu e suficient că flori nu i-a dăruit, se mai și înfurie! Se începe utima etapă – răzbunarea. Dacă tu faci așa, eu de asemenea nu-ți voi da nimic. Conflict, război, schimb de adrese… și trenul relației, orgoliul masculin, onoarea și demnitatea merg în….

Și se dovedește că, în loc să arate cu degetul direct spre vitrină ca o fetiță capricioasă, FEMEIA MÂNDRĂ – de la început va suferi, va face bărbatul paranoic, îl va înfuria, se vor ofensa reciproc, iar apoi vor merge la magazin sau ea își va cumpăra/face singură.

Femeia capricioasă mereu cere și pentru a-i face pe plac, bărbatul pur și simplu alege din multitudinea de cerințe, ce va face pentru ea azi. Iar cea demnă – nu vrea nimic de la el, ea poate totul singură. 

Cum ar fi să învățăm să facem față fricii noastre de a avea datorii neplătite și să fim un pic mai simpli…

Sursa