Singuraticii nu sunt oameni nefericiți. 7 Descoperiri despre cei care adoră propria lor companie.

Cei care preferă să aibă un cerc restrâns de prieteni și adoră să petreacă timpul în singurătate, sunt adesea considerați oameni singuratici. Despre ei se crede în mod eronat că sunt oameni foarte nefericiți. Dar, de fapt, ei nu se simt niciodată singuri!

De regulă, acești oameni se pot bucura de propria lor companie și sunt perfect conștienți de toate calitățile și neajunsurile lor. Probabil, de aceea, preferă să rămână singuri.

Să devii prieten cu o astfel de persoană este destul de dificil, pentru că ei își aleg cu mare grijă anturajul. Cu toate acestea, psihologii afirmă că oamenii care știu să aprecieze singurătatea au calități foarte bune. Putem învăța multe de la ei!

Iată 7 trăsături de caracter unice ale oamenilor singuratici, care îi fac personalități minunate!

1. Curiozitate

Deși singuraticii preferă să se bucure de propria lor companie, asta nu înseamnă că sunt închiși sau timizi. De fapt, ei sunt deschiși impresiilor și caută mereu aventuri și evenimente noi. Doar că au nevoie de timp, pentru a-și aduna gândurile, înainte de a acorda atenție altor oameni.

2. Fidelitatea

Spre deosebire de cei care mereu au necesitatea să fie în centrul atenției, singuraticii nu tind să strige cu voce tare despre ei. Dar, de îndată ce găsesc pe cineva care li se potrivește după spirit, ei devin cei mai credincioși prieteni și iubiți. Dacă singuraticul îți permite să intri în viața lui, el îți va oferi tot ce ai nevoie. Asta se referă la toate sferele vieții: relații, familie, prieteni și muncă!

3. Autocunoașterea

Mulți oameni se tem de proprile emoții, însă singuraticii preferă să le conștientizeze. Abilitatea de a se înțelege și a se accepta, îi face oameni de succes! Deoarece sunt conștienți de propriile sentimente, acest lucru le permite să înțeleagă mai bine oamenii din jur. Desigur, și ei se confruntă cu depresia și perioadele de anxietate, dar întotdeauna le văd ca o oportunitate de autoîmbunătățire.

4. Autosuficiența

Singuraticii nu intră în panică și nu fug de probleme. Sunt oameni foarte puternici. Autoreflexia bine dezvoltată îi ajută să întâlnească astfel de situații cu demnitate. Desigur, în unele situații, singuratici simt stres și tensiune, dar în loc să-și piardă timpul pentru a se distrage, ei se retrag pentru a-și reîncărca bateriile.

5. Punctualitatea

Timpul – este ceva pe care îl apreciază foarte mult. Ei știu foarte bine că punctualitatea adesea devine cheia succesului în viață. Prin urmare, acești oameni nu întârzie niciodată, nu consumă în zadar timpul cuiva și nu vor permite nimănui să facă acest lucru cu ei. Datorită capacității lor de a determina instantaneu “cronofagii”, singuraticii nu vor tolera niciodată manipulatorii.

6. Toleranța

Oamenii cărora le place să fie singuri știu foarte bine că nimeni nu este perfect. Ei au înteles că toți oamenii au nu numai neajunsuri, dar și modalitați de a se îmbunatăți. De aceea, ei nu se supără, pur și simplu acceptă lumea așa cum este. Singurătatea îi ajută să-și dea seama de ceea ce au cu adevărat nevoie. Acești oameni sunt absolut cinstiți: atât cu sine, cât și cu ceilalți. Și sunt gata să-i ajute pe cei dragi să scape de neajunsurile lor!

7. Empatia

Cei care nu se teme de singurătate, știu să facă față oricărei dureri.  Sensibilitatea incredibilă a acestor oameni, îi ajută instantaneu să găsească partea pozitivă în orice situație negativă! Adevărații singuratici își cunosc perfect punctele lor forte.

Cel care știe să aprecieze singurătatea, înțelege că niciodată nu va fi singur. Chiar dacă va rămâne ultimul om de pe Pământ!

Singuraticii respectă întotdeauna limitele altora și așteaptă același respect în schimb. Însă dacă veți depăși linia invizibilă, ei imediat te vor anunța. Oamenii care adoră singurătatea, ne pot învăța multe lucruri. De exemplu, dacă nu vă apreciați pe voi înșivă, nu-i puteți aprecia nici pe alții.

Sursa