13 LUCRURI care îți fură FERICIREA! Scapă de ele!

Cu siguranță fiecare a auzit că, înainte să apară ceva nou în viață, trebuie să plece ceva vechi. Și se întâmplă că acest lucru “vechi” ne otrăvește viața, iar noi, fără să înțelegem, ne ținem strâns de el.  Și ce ușurare simțim, dacă ne hotărâm să-l eliberăm. Viața se schimbă, noi ne schimbăm, lumea în jur se schimbă!

Mai jos găsiți 13 lucruri de care ar trebui să scăpați. E verificat – viața începe să joace în alte culori!

1.Eliberează trecutul. Știm, este complicat. În special dacă trecutul îți place mai mult decât prezentul și viitorul puțin te sperie. Dar trebuie să accepți faptul că prezentul este tot ce ai.

2. Eliberează controlul. Renunță la necesitatea de a controla tot ce ți se întâmplă – situații, evenimente, oameni etc. Fie că sunt oamenii apropiați, colegi sau străinii de pe stradă – pur și simplu, permite-le să fie așa cum sunt.

3. Eliberează sentimentul de vinovăție. Eliberează necesitatea de a-i învinui pe toți pentru ceea ce ai și nu ai, pentru ceea ce simți sau nu simți. Nu-ți risipi energia și asumă-ți responsabilitatea pentru propria viață.

4. Oprește dialogul negativ cu tine însuți. Cât de mulți oameni își fac rău, doar pentru că permit gândurilor și emoțiilor negative să le conducă viața. Să nu ai încredere în tot ceea ce-ți spune mintea ta logică și rațională. Ești mai bun și capabil de mult mai multe lucruri decât crezi în realitate.

5. Scapă de necesitatea de a te plânge pe oameni, situații, evenimente care te fac nefericit, trist sau supărat. Nimeni nu te poate face nefericit, nicio situație nu te poate supăra. Nu  situația este cea care îți provoacă un sentiment sau altul.

6.Renunță la critică. Încetează să critici oamenii care sunt diferiți de tine și evenimentele care nu-ți satisfac așteptările. Toți suntem diferiți.

7. Scapă de necesitatea a face impresie asupra altor oameni. Încetează să te prefaci și să fii cel care nu ești în realitate. Dă jos masca, acceptă și iubește-ți adevăratul Eu.

8. Încetează să te împotrivești schimbărilor. Schimbările sunt normale și avem nevoie de ele pentru a ne mișca din punctul A în punctul B. Schimbările ne ajută să schimbăm – atât viața noastră, cât și viața altora în bine.

9. Nu pune etichete. Încetează să pui etichete pe oameni și pe evenimente despre care nu știi sau pe care nu le înțelegi. Și treptat deschide-ți mintea pentru lucruri noi.

10. Scapă de frici. Frica este o iluzie, ea nu există – tu ai creat-o. Ea este doar în mintea ta. Schimbă-ți atitudinea interioară – și lucrurile din exterior vor reveni la locul lor.

11. Scapă de necesitatea de a demonstra întotdeauna adevărul. Printre noi sunt atât de mulți oameni, care chiar și atunci când cauzând durere și creând stres, nu pot accepta un alt punct de vedere. Nu merită să faci asta.

12. Încetează să te justifici.  Adesea, ne limităm din cauza multor scuze.

13. Încetează să trăiești viața cu așteptările altor oameni. Prea mulți oameni trăiesc viața care nu le aparține. Trăiesc cu ceea ce alții consideră că e bine pentru ei, fac ceea ce așteaptă de la ei părinții, prietenii, profesorii, guvernul și societatea. Își ignoră vocea sau vocația interioară. Ei sunt atât de ocupați să îndeplinească așteptările altora, încât își pierd controlul asupra vieții. Ei uită ce le aduce fericire, ce își doresc cu adevărat…și în cele din urmă uită de sine.

Ai o singură viață. Ea decurge aici și acum. Trăiește așa cum îți dorești, ascultă-ți vocea interioară și nu permite altor oameni să te distragă din drumul tău.

Sursa