Oamenii care au trecut printr-o despărțire dureroasă, devin mai puternici și mai fericiți…

Dacă îți faci griji din cauza despărțirii, să știi că viața devine mult mai bună. Crede-mă. Nu există o modalitate simplă de a explica efectele secundare ale încheierii relației la nivel emoțional. La fel cum nu există o cale ușoară de a trece prin toate acestea. Despărțirea îți distruge fericirea, sănătatea și sufletul – indiferent la ce stadiu al relației se întâmplă.

Durerea provocată de pierderea persoanei iubite este insuportabilă. După asta, brusc rămâi singur cu tine însuți, în singurătate deplină. Și din această durere iese ceva cu adevărat frumos: găsești iubirea reînnoită în alte lucruri care te pot face fericit.

Psihologii au realizat un studiu, la care au participat 92 de studenți ce au trecut printr-o despărțire dureroasă. Ei au fost rugați să completeze un chestionar, în care au vorbit despre motivele despărțirii, precum și despre modul în care au făcut față situației stresante.

Având în vedere că toți participanții la acest studiu erau deprimați, ei au recunoscut că viața lor după încheierea relațiilor a devenit mult mai bună. Toți au remarcat faptul că au devenit mai independenți și mai încrezători în sine. Mulți dintre ei au devenit mai apropiați de membrii familiei și de prietenii lor. Probabil e greu să-ți imaginezi că trăind o experiență dureroasă devii mai fericit. Dar este adevărat.

O serie de studii arată că atunci când corpul nostru primește multe șocuri sufletești, el devine mai puternic și mai sănătos. Veți spune că e un paradox, dar așa este.

Situația stresantă, legată de ruperea relației, este depășită de om în aproximativ trei luni. Trebuie doar să supraviețuiești această perioadă, după care în viața ta neapărat va veni fericirea.

Un psiholog renumit a spus:

“Pentru a vă încredința inima altui partener, veți avea nevoie de curaj. Cu toate acestea, nu trebuie să vă opriți, ci să încercați iar și iar, până când veți găsi ceea ce căutați. “

Când trecem prin suferințe și încercări legate de atitudinea proastă și despărțire, simțim două contradicții. Am văzut deja cât de frumoasă este dragostea și cât de ușor poate fi pătată.

Datorită obstacolelor vieții, învățăm să fim mai puternici, mai fericiți și mai inteligenți. Datorită despărțirii, aflăm că încă putem fi un tot întreg.

Sursa