6 Obiceiuri Utile Care Vă Vor Ajuta Să Nu ”Omorâți” Relația!

Nu există reguli pentru construirea unor relații armonioase. Chiar dacă ne întrebăm ce este o relație fericită, fiecare dintre noi fie va ezita să răspundă, fie va spune ceva diferit de ceilalți. Deci, cum să nu ”distrugeți” relația în care sunteți deja?

1. Căutați activități comune

Împreună cu partenerul, găsiți ceva interesant pentru ambii şi periodic faceţi acest lucru. Pot fi activități sportive, de exemplu: ciclism, schi, caiac, mers pe jos. Însă şi activităţile mai puțin active se potrivesc: spălarea vaselor sau ordinea în casă făcută împreună. Cel mai important lucru este că ceea ce faceți, trebuie să vă provoace emoții pozitive. Căutați și găsiți! Astfel veți consolida relația.

2. Discutaţi problemele şi găsiţi soluţii

Niciodată nu-ți refuza partenerul dacă vrea să comunice, explicați-vă dorințele, vorbiți despre lucrurile care nu vă convin și găsiți o soluție împreună. Dacă nu înțelegi ce-ți dorești (se întâmplă și așa) – cere-i partenerului să te ajute să afli. Comunicați! Astfel de discuții le puteți combina făcând ordine în casă sau alte treburi gospodărești.

3. Comunicați cu prieteni diferiți

Acordați-vă reciproc dreptul de a comunica cu prietenii voștri. Acest lucru vă va permite să vă odihniți uneori de relație, de partener și să vă încărcați de energie, emoții și gânduri noi. Schimbarea anturajului și personajelor aduce diversitate în viață, ceea ce este foarte util – relația însăși va rămâne la fel de vie și atractivă.

Puțină “lipsă de control” a partenerului va consolida încrederea, ceea ce de asemenea, vă va aduce beneficii. Simțindu-ți încrederea, partenerul va aprecia mai mult această relație și te va respecta.

4. Respectați timpul și interesele personale

Respectul în cuplu – este un lucru de neînlocuit, iar recunoașterea și respectarea dreptului pentru timp, interese și hobby-uri personale, sunt un moment special. Timpul petrecut în singurătate, îți permite să-ți înțelegi gândurile, senzațiile, fricile, iar apoi să i le spui partenerului. Este posibilitatea de a te odihni de toți și toate. De aceea, apreciați momentele de singurătate, nu le încălcați!

5. Faceți dragoste cât mai des

Un plan elaborat și aprobat de ambii parteneri – oferă stabilitate relațiilor sexuale, nu le permite să se stingă complet. Și dacă vă dezvoltați în această sferă, atunci relația voastră va ajunge la un nou nivel. De aceea, faceți dragoste regulat și nu încălcați acest obicei cu tradiționalele dureri de cap.

6. Nu uitați de sărutări și îmbrățișări

Nu refuza ocazia de a-ți strânge și săruta partenerul, atunci când vă întâlniți și acceptă aceleași mângâieri de la el. Contactul fizic consolidează încrederea, dăruiește liniște și emoții plăcute. Oamenii de știință au stabilit că, pentru o existență normală, omul are nevoie de cel puțin 8 îmbrățișări pe zi, iar pentru a se dezvolta, de cel puțin 12. Deci îmbrățișați-vă și sărutați-vă cât mai mult.

Sursa