Dacă bărbatul nu sună, e simplu: nu vrea. Nu te agăța de cel care te respinge!

Încă îi mai găsești scuze, de genul: ”Nu m-a sunat pentru că a pierdut numărul meu de telefon/a avut un accident/s-a dus în ospeție la bunica.”? Nu-ți fă iluzii deșarte.

Tăcerea lui e foarte simplu de explicat: el nu sună, pentru că nu vrea. Nu-l interesezi. ”Dacă bărbatul se comportă cu tine de parcă nu-i pasă, înseamnă că nu-i pasă!”

Nu trebuie să te agăți de cel care nu vrea să comunice cu tine. Astfel nu-i poți câștiga iubirea, poți pierde doar respectul de sine. Dacă bărbatul nu este un pustnic, nu locuiește în pădure, nu este un adversar al gadgeturilor și comunicațiilor moderne, el va găsi o modalitate de a te contacta. Dar numai dacă îi place cu adevărat de tine.

Să gândim rațional. Chiar dacă este foarte ocupat, el are cel puțin cinci minute pentru prânz sau toaletă. Oare nu este posibil să acorde puțin timp pentru a citi mesajul și a răspunde? Problema nu este că e prea ocupat, e obosit sau nu are timp. Problema este că omul nu vrea să-ți răspundă la mesaj. Femeile deseori înțeleg greșit semnalele care vin din partea bărbaților. Se poate ajunge atât de departe, încât ignorarea totală o pot percepe ca o dovadă de simpatie. Nu trebuie să percepi fiecare bărbat care ți-a zâmbit, ca pe un potențial soț și tată al copiilor tăi.

Mai există o altă problemă. Uneori, când ești respins de obiectul adorat, începi să-l dorești și mai mult. Nu cădea în capcana acestui truc. E doar acțiunea hormonilor. Ține minte că frazele: “Am mult de lucru”, “Acum trebuie să mă concentrez pe cariera mea” etc. – sunt răspunsul voalat “NU”.

Unii dintre noi refuză să accepte în mod adecvat refuzul, continuând să să agățe și să-l enerveze pe celălalt. Tratează situația mai ușor. Dacă într-adevăr îți dorești să legi o relație fericită, trebuie să accepți faptul că cineva te va respinge. Și nu o singură dată, ci iar și iar. Astfel e construită viața.

Dar există și excepții. Omul poate rupe relația care nu se mișcă în nicio direcție, în care nu se întâmplă nimic. Dorința de a schimba ceva (sau presiunea societății) se dovedește a fi mai puternică decât toate sentimentele. Dar asta nu înseamnă că dragostea a trecut.

Nu percepe respingerea ca pe ceva personal. Nu lăsa astfel de situații să-ți reducă stima de sine. Persoana care te respinge este în căutare, la fel ca și tine. Nu-l învinui pentru că nu te-a plăcut. Este o chestiune de gust. Poate, după un astfel de refuz, va urma întâlnirea cu un candidat mai demn, pentru care merită să treci prin atâtea eșecuri în viața personală.

Sursa