Secretul de a fi împreună: Iată din care relație nu-ți dorești să pleci…

Se pare că pentru a avea pe cineva alături, pentru ca această persoană să nu plece, ci să rămână – TU trebuie să fii cumva. De exemplu, inteligent. Sau bogat, sau frumos. Și cu siguranță – demn. Sau să nu fii, dar cel puțin să pari. Cel puțin la început.

Presupunem că nimeni în afară de noi înșine nu are nevoie de relație. Și cu atât mai mult nu are nevoie de ea omul minunat, inteligent, blând, fermecător pe care îl dorim. Și, atunci apare necesitatea să-l ții cumva pe cel care-ți place. Să-l controlezi să nu fugă. Să-l ții la distanță, să-l lași puțin să se apropie, iar apoi să-l respingi, să-l faci să înțeleagă ce poate pierde.

Și cu cât suntem atrași mai mult de celălalt, cu atât mai serioase vor fi încercările. Pentru că este înfricoșător să-l pierzi, este prea înfricoșător că va pleca. Și ai nevoie de cele mai bune cârlige. Pentru a nu se rupe de tine.

Ne creăm o mulțime de probleme unul altuia, neconștientizând un lucru simplu: cei care devin un cuplu – sunt împreună pentru că dorința de a fi unul cu celălalt a fost de la început atât de puternică, încât le-a dat forțe să reziste aceste controale, aceste teste ale neîncrederii, durerea de respingere.

Să fii cu cineva într-o relație – e bucurie și plăcere. Dacă fiecare poate vorbi despre sentimentele  și (ne) dorințele sale, dacă fiecare este generos și sincer în manifestăriele emoționale, dacă fiecare poate fi el însuși, poate crea și se poate dezvoltadin această relație nu-ți dorești să pleci. Îți dorești să rămâi. Să fii alături, să te întorci în fiecare zi la el – la cel pe care-l iubești. Pentru că împreună e minunat. E mult mai bine decât separat. Pentru că dorința de a fi împreună – coincide. 

Dar, pentru a crede într-un astfel de rezultat al relației voastre, trebuie să cunoști despre tine un lucru simplu: “Sunt demn(ă): De iubire. Atenție. Interes. Grijă. Nu pentru că “sunt cumva”. Ci pentru că cineva vrea să fie alături de un astfel de om cum sunt eu.. Și dacă ne-am despărțit – asta înseamnă că, schimbându-ne, coincidem tot mai rar. Mai rar decât e necesar pentru a rămâne alături. Însă în lume cu siguranță există oameni care au nevoie de noi, așa cum suntem acum. E suficient să privim în jur pentru a-i observa.

Sursa