Iubirea nu este un sentiment, este un angajament: să iubești în fiecare zi, fizic și emoțional…

Cumva, dar îți vei aminti acele vremuri în care vorbeați până târziu despre viață și scopuri, când îți făceai griji pentru el, mai mult decât pentru tine. I-ai dat acestui om mai mult decât timpul tău. I-ai dat totul. De ce? Pentru că era important pentru tine.

El a fost motivul pentru care ai vrut să fii mai bună. A fost motivul pentru care ai tins la mai mult. Bineinteles, ai facut asta și inainte, dar pentru el ai depus mai mult efort, pentru că era important pentru tine. A fost.

Motivul pentru care a fost? Pentru că nu mai este alături de tine așa, cum credeai că ai nevoie de el.

Acest lucru ar trebui să însemne ceva, atunci când omul pe care l-ai pus pe primul loc, nu te pune pe primul loc în viața sa. El își amintea de tine doar uneori. El s-a plictisit…Nu-i mai era interesant…

Însă poți fi cu cineva doar atunci când îți răspunde la fel. Și poate că îți va răspunde mai târziu, dar tu decizi să nu-l mai aștepți. Nu ești atât de importantă pentru el cum credeai. El îți poate spune toate cuvintele potrivite, dar nu le crezi, de aceea ți-e teamă mereu că aceste cuvinte vor dispărea, și el de asemenea. Dacă nu ești importantă pentru el, acesta este un motiv suficient să-l părăsești.

Toate relațiile devin în cele din urmă plictisitoare. Însă iubirea nu este un sentiment, este un angajament: să iubești în fiecare zi, fizic și emoțional. E greu, nu e întotdeauna distractiv. Și oamenii de multe ori fug, imediat ce trece etapă ușoară și romantică. Ei cred că scânteia a dispărut. Dar nu. Vrei ca un om să nu renunțe și să te iubească necondiționat? Fă la fel. Iubește-l, chiar și atunci când nu-ți dorești. Atunci când omul este greu de iubit.

Dacă un om vrea cu adevărat să fie în viața ta, el va fi în ea. Fie ca faptele să vorbească mai tare și să-ți arate cât de importantă ești pentru cineva.

Sursa