5 motive pentru care bărbatul evită intimitatea

Confruntându-se cu o astfel de situație, femeia, de regulă, începe să caute motivele în sine. Ea crede că a devenit mai puțin atractivă pentru bărbatul său, că s-a îngrășat și arată rău. Femeia nu poate înțelege de ce înainte totul era bine, iar acum, brusc intimitatea a dispărut. Însă de multe ori motivele pentru care bărbatul evită intimitatea pot fi complet altele:

1. Bărbatul trece printr-o perioadă stresantă și se gândește mult

Fiind într-o stare de stres constant și anxietate, bărbatul poate renunța temporar la s*x, din simplu motiv că se gândește la altceva. Problemele la locul de muncă și dificultățile financiare îl tulbură atât de mult, încât nu se poate gândi la altceva.

Acest lucru este specific bărbaților responsabili, care și-au asumat rolul de întreținător al familiei.. Și dacă apare o amenințare că el poate pierde sursa de venit pentru familie, acest lucru îi provoacă stres. De aceea, atât timp cât nu va rezolva aceste probleme, viața intimă nu se va îmbunătăți.

2. Și-a pierdut încrederea în sine

Se întâmplă că bărbatul evită intimitatea, deoarece crede că nu este suficient de bun și nu va reuși să satisfacă femeia. El nu vrea să discute cu soția  această problemă, pentru că îi este rușine să-și recunoască eșecul, chiar dacă acesta există doar în capul lui.

Femeia în acest caz ar trebui să se înarmeze cu răbdare și să aștepte puțin, pentru că e o stare temporară.  Cu toate acestea, totul depinde de situația care a cauzat-o.

3. În relația voastră a venit o perioadă dificilă

Pretențiile acumulate, certurile frecvente și resentimentele pot deveni motivul pentru care femeia devine neatractivă pentru bărbat. Și, atunci el evită intimitatea fizică.

Ce ar trebui să faci? Să încerci să restabilești relațiile și să lucrezi la îmbunătățirea atmosferei psihologice din casă. Revizuie-ți obiceiurile, de exemplu, poți încerca să nu faci reproșuri zilnic și să nu dai vina pe bărbat.

4. Nepotrivirea așteptărilor și realității

Dacă bărbatul a avut o idee idealizată despre cum ar trebui să se dezvolte viața în comun și s-a confruntat cu realitatea – sentimentul de dezamăgire este destul de natural. Același lucru se poate întâmpla dacă el consideră că femeia lui este un ideal. În acest caz, conștientizarea că ea este un om cu defectele sale – poate afecta negativ calitatea vieții intime.

5. Se simte vinovat

Poate că a făcut ceva pentru care se simte vinovat. În acest caz, el poate refuza s*xul cu soția, crezând că nu merită și nu este demn de ea. Acest lucru poate fi observat prin următoarele fraze: ”nu te merit, nu ai avut noroc cu soțul tău, nu sunt așa cum crezi, sunt rău, etc.” Există două opțiuni – sau el chiar a făcut ceva rău sau din anumite motive, i-a scăzut dramatic stima de sine.

Rețeta universală în toate cazurile – este comunicarea sinceră. De aceea, dacă la început ați fost apropiați emoțional și nu vă temeți să vă deschideți unul altuia, aveți un avantaj foarte mare. Pentru a rezolva problema, trebuie să știți care este ea. Dacă puteți corecta ceva și aveți pentru ce, merită să depuneți toate eforturile.